Orešković Plenkoviću: Jedini glib je onaj u kojem je RH otkako je HDZ na vlasti

Vijesti 24. sij 202312:45 1 komentar
N1

Saborska zastupnica Dalija Orešković odgovorila danas na izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u kojoj je kazao da se oporba pokušava izvući iz gliba i živog pijeska u koji su zapali zbog glasovanja za Putina, a protiv pomoći Ukrajini.

“Jučer je zajedničku inicijativu svih oporbenih stranaka Andrej Plenković, sad već u svom bunilu, okarakterizirao kao pokušaj izvlačenja oporbe iz gliba. A ja mu poručujem da jedini glib koji ovdje postoji jest glib u kojem se nalazi RH otkako je HDZ na vlasti. Još od pretvorbe i privatizacije, svi lopovluci, krađe, rastakanje zajedničkog i općeg dobra provedeni su u skladu sa zakonima koje je osmislio i usvojio HDZ“, poručila je Orešković.

Podsjetimo, komentirajući najavu oporbe da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru, Plenković je kazao:

“Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju naravno Milanovića u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru.”

Optužio je oporbu da u eter baca lažne teze.

“Donosi se zakon kao dio reforme cijeloga pomorstva, kao dio NPOO-a, koji je sad u prvom čitanju. Rekli smo jasno, ako postoji što se može bolje formulirati, riješit će se. Pomorsko dobro je opće dobro, ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ograničenja, ograđivanja plaža. Dakle, lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba gdje su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sad nalaze”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare