Osijek za borbu protiv komaraca potrošio gotovo milijun eura

Vijesti 04. srp 202312:34 0 komentara
Pixabay

Za sve tretmane suzbijanja komaraca na području grada Osijeka i sufinanciranja tretmana susjednih općina te usluge monitoringa i nadzora koje pruža Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije do sada je ukupno utrošeno 978.000 eura, rekli su u utorak iz gradske uprave.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin na konferenciji za novinare istaknuo je kako je koncentracija komaraca na području grada Osijeka znatno smanjena, što je rezultat tretmana provedenih posljednjih tjedan dana, uz njihovu prosječnu učinkovitost uz gotovo 90 posto.

Najveća brojnost komaraca bila u Sarvašu

Najnoviji podatci pokazuju da je najveća brojnost komaraca bila u Sarvašu, više od 18 tisuća jedinki izmjereno je u klopki prije tretmana, a sada je ta brojka 474 jedinke, uz učinkovitost tretmana na tom mjestu nešto višom od 97 posto.

Do sada je provedeno 112 preporuka županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a stanje je takvo da nema novih preporuka s obzirom da je brojnost komaraca u prihvatljivim granicama koje se mogu tolerirati i gdje se aktivnosti na otvorenom mogu odvijati nesmetano, poručio je zamjenik osječkog gradonačelnika Vulin.

Podsjeća da je ove godine Grad Osijek po prvi puta potpisao ugovore sa susjednim općinama tako da je prvi puta proveden tretman poplavnog područja unutar administrativnih granica susjednih općina koja okružuju grad Osijek.

Nakon 14 godina za tretiranje komaraca smo ponovno koristili dvomotorni avion iznad grada Osijeka i po prvi puta unutar 24 sata tretirali cijelo područje Osijeka po preporuci struke, što se pokazalo učinkovitim, naglasio je Vulin.

Grad Osijek ukupno za suzbijanje komaraca ove godine u proračunu ima osiguranih 1,5 milijuna eura, iz čega je 700 tisuća eura vlastitih sredstava iz proračuna Grada Osijeka, 200 tisuća eura su sredstva Osječko-baranjske županije i 600 tisuća eura koje je osigurala Vlada RH iz državnog proračuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!