Osječki FERIT u Vinkovcima od jeseni pokreće preddiplomski studij računarstva

Vijesti 16. srp 202115:33 0 komentara
matična ploča, računalo, rčunalni čipovi, kompjutorski čipovi,
Pixabay / Ilustracija

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) započet će od akademske 2021./22. godine s izobrazbom studenata na novoosnovanom dislociranom preddiplomskom redovitom stručnom studiju računarstva u Vinkovcima.

Ugovor o pokretanju studija računarstva u Vinkovcima potpisali su u petak u Vinkovcima vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, dekan FERIT-a iz Osijeka Drago Žagar i direktor Centra kompetencija za istraživanje i razvoj iz Vinkovaca Ivan Ambroš.

“Jako sam sretan što smo i ovaj fakultet doveli u Vinkovce, uz prošle godine pokrenut preddiplomski Stručni studij drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o deficitarnim zanimanjima, a najviše raduje činjenica da ovime dajemo priliku mladima da ostanu ovdje i obrazuju se na vlastitom pragu”, kazao je župan Damir Dekanić.

Po riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Josipa Romića, Vinkovci polako ponovno postaju studentski grad što je i namjera gradskih vlasti.

“Želimo da naši mladi nakon završetka srednje škole ostanu studirati u Vinkovcima i ovdje nađu i posao. Želimo se razvijati kao uspješna sredina, a za to nam trebaju i visokoobrazovani kadrovi koje ćemo dobiti ovim studijem”, kazao je Romić.

Dekan osječkog FERIT-a Drago Žagar najavio je kako će se na vinkovački dislocirani studij od jeseni upisati 40 studenata.

“Prije dan-dva dobili smo dopusnicu od ministarstva znanosti i u jesenskom roku upisat ćemo prve studente na stručni studij računarstva u Vinkovcima”, kazao  je Žagar dodajući kako će stručni kadar osigurati FERIT dok će se stručna praksa održavati u vinkovačkim tvrtkama. “Naš fakultet razvija se jako brzo. U posljednjih godinu dana realizirali smo više od 40 projekata većinom financiranih sredstvima EU. Najvažniji nam je projekt svakako izgradnja nove zgrade fakulteta koju namjeravamo graditi također iz sredstava EU. Trenutano smo u fazi projektiranja nove zgrade vrijedne 9,5 milijuna kuna”, naveo je dekan Drago Žagar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!