Osječko Sveučilište: Mihanovićev doktorat bit će ispitivan u naredna dva mjeseca

Vijesti 29. tra 202111:30 > 11:36
Vice Mihanović
N1/ilustracija

Doktorska disertacija HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vice Mihanovića u fokusu je javnosti zbog sumnje da su njeni dijelovi plagirani. Osječki Ekonomski fakultet, na kojem je Mihanović doktorirao, nakon medijskih napisa provjerava njegov sporni doktorat. Do sadaje ustanovljeno da su procesi prijave i prihvaćanja teme, kao i postupak ocjene i obrane, provedeni sukladno pravilima. No u naredna dva mjeseca morat će se napraviti znanstvena procjena doktorske disertacije, javljaju sa tog Sveučilišta.

Priopćenje koje potpisuje rektor osječkog Sveučilišta prenosimo u cijeloti.

“Uprava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku potaknuta napisima u tiskanim medijima veza za zahtjev Fakultetskog vijeća Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za provjeru pravovaljanosti provedbe postupka stjecanja doktorata znanosti dr. sc. Vice Mihanovića, uz poštivanje temeljnih načela odgovornosti visokih učilišta prema javnosti, građanima i lokalnoj zajednici upućuje sljedeće priopćenje.

PROČITAJTE JOŠ

Fakultetsko Vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku je na 6. sjednici u akademskoj 2020/2021. godini održanoj 25. ožujka 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju provede pravovaljanosti provedbe postupka stjecanja doktorata znanosti na temelju obranjene doktorske disertacije pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja”. Navedeni zahtjev zaprimljen je 26. ožujka 2021. godine putem urudžbenog zapisnika rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Povjerenstvo za poslijediplomske doktorate i počasne doktorate Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na 5. sjednici u akademskoj 2020/2021. godini održanoj 15. travnja 2021. godine razmotrilo je navedeni zahtjev Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta u Osijeku te priloženu dokumentaciju i utvrdilo je da je postupak prijave i prihvaćanja teme doktorske disertacije pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja” te postupak ocjene i obrane doktorske disertacije proveden sukladno člancima 131.,-142. Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pročišćeni tekst. Povjerenstvo je zaključilo da je postupak stjecanja doktorata znanosti dr. sc. Vice Mihanovića proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s prijedlogom za imenovanje Povjerenstva od pet članova koje će razmotriti doktorsku disertaciju dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja”.

Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na 7. sjednici u akademskoj 2020/2021. godini održanoj 28. travnja 2021. godine pod točkom 11. dnevnog reda je prihvatilo Mišljenje Povjerenika za poslijediplomske, doktorate i počasne doktorate Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i donio Odluku o imenovanju Povjerenstva za znanstvenu procjenu doktorske disertacije dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja” u sljedećem sastavu:

1. Prof. dr. sc. Jadranka Deže, redovita profesorica u trajnom zvanju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek
2. Prof. dr. sc. Ljubica Ranogajec, redovita profesorica u trajnom zvanju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek
3. Prof. dr. sc. Mislav Ante Ozmanić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
4. Prof. dr. sc. Marinko Jurčević redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
5. Izv. prof. dr. sc. Ivan Šandrk Nukić, izvanredna profesorica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek

Imenovano povjerenstvo dužno je najkasnije u roku od šezdeset dana, od dana imenovanja, podnijeti Senatu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Izvješće o znanstvenoj procjeni doktorske disertacije dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja”.

Slijedom navedenog, nakon dostavljenog Izvješća Povjerenstva o znanstvenoj procjeni doktorske disertacije dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom “Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja” i razmatranja istoga na sjednici Senata te o odluci Senata izvijestit ćemo javnost”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.