Ostojić: Banožić je dizajniran da iritira Milanovića, on je dvorska luda

Vijesti 12. stu 202111:11 > 20:41 1 komentar
N1

Gost N1 Studija uživo bio je bivši potpredsjednik i član SDP-a, saborski zastupnik iz Kluba socijaldemokrata Rajko Ostojić. Ovo je bio prvi njegov TV nastup nakon više od godinu dana.

“Šutio sam radi SDP-a, to je moja jedina stranka jedina i dozvolio sam da se pokušaju posložiti. Peđi Grbinu i Predsjedništvu dao sam da pokušaju animirati naše građane iako sam zna da neće. Građani su prepoznali ono što ja znam o Grbinu i njegovoj ekipi. Veliki dio te ekipe je iz Foruma mladih, čija je jednostavna misija, a to je da mladi glasaju za SDP. Što je njihov 10-godišnji rad naprvio? Da mladi danas preziru SDP. To je činjenica. Strah me da ako Peđa Grbin ostane na čelu stranke da će svi građani prezirati SDP. Građani me potežu na ulici, u šoku su zašto Peđa u svom klubu ima USKOK-ovog optuženika. To ja naprosto ne mogu shvatiti”, rekao je Ostojić.

VEZANA VIJEST

Za aktualnog šefa SDP-a Grbina kaže da “ne kuži politiku”.

“Evo, danas je rekao da se čudi što je Tomislav Petric još uvijek na čelu SNAFU-a nakon uhićenja u aferi softver. Petric će danas biti smijenjen. Drugo, rekao je da misli da su ministru obrane Mariju Banožiću dani odbrojani. Banožić je dizajniran i medijski treniran da iritira Zorana Milanovića. Ostat će do kraja mandata jer on je i dvorska luda i trbuhozborac. Andrej Plenković napokon je našao ministra koji iritira Zorana Milanovića. Ove izjave Peđe Grbina pokazuju da nema pojma”, komentirao je Ostojić.

Odbacio je optužbe Mirele Ahmetović da su on i još neki cijelo vrijeme u pozadini kovali plan kako srušiti Grbina: “Ma dajte molim vas. Ja znam o sebi, jako sam samouvjeren čovjek, znam svoje prednosti i mane. A o njoj, Grbinu i o SDP-u govore ankete”.

Bivši stranački kolege optuživali su ga da se, iako je liječnik, nije bavio koronavirusom.

“Itekako. Ja sam i pisao nekoliko mailova vodstvu, neki su izašli u javnost, od 16 članova Predsjedništva pet su liječnici. Rekao sam, dečki… Rrazgovarao sam trenutnim predsjednikom Grbinom, neće on još dugo, dajte nam neke smjernice. Pet je liječnika, nema nijednog pisanog dokumenta, sve je ad hoc“, kazao je.

Peđi Grbinu i vodstvu SDP-a, kaže, “želi puno zdravlja”.

“Želim im da počnu raditi i da dignu SDP, ali oni to ne mogu. Idu po špranci ‘okrivi bivše vodstvo i članove’, a zapravo ne vide da su oni ti koji ne znaju ništa”, rekao je Ostojić.

Kaže da neće ponovno biti potpredsjednik Sabora (Klub socijaldemokrata ima pravo na tu poziciju), ali i da se neće vratiti u SDP ni ako se okolnosti u stranci promijene.

“U SDP-u imam strašno časnih ljudi koji mogu vratiti stranku tamo gdje ona pripada, ne da bude treća stranka, stranka ispod 10 posto, nego stranka kakva treba. Ja se nikad ne vraćam na ista mejsta, to je moj ego, moj životni moto. Neću opet biti potpredsjednik Sabora. Neću se vratiti u SDP”, rekao je Ostojić.

Što se tiče osnivanja stranke, osobno o tome ne razmišlja: “Vidjet ćemo što će odlučiti oni koji vode Klub socijaldemokrata, možemo razgovarati o svim opcijama. Ja svima mogu pogledati u oči. Bilo je puno onih koji su me zvali iz Predsjedništva, hvala im. Bilo je i onih koji me nisu zvali, njima još puno više hvala”.

“Beroš se mora baviti zdravstvom, a on se bavi covidom”

Ostojić trenutno radi na zagrebačkom Rebru.

“Sve usluge vršimo na vrijeme. Zasad stanje nije alarmantno, plašimo se onoga što će biti za dva tjedna, koliko ćemo imati hospitaliziranih. Tipično se ljudima stanje pogoršava za od 10 do 15 dana. Koliko će ih biti od ovih šest-sedam tisuća – 200, 500, 700, nitko ne zna i tad će doći do potencijalnih problema s bolničkim sustavom, ali mi se pripremamo”, rekao je Ostojić.

Osvrnuo se i na rad ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Mora se baviti zdravstvom, reformom, cijelim sustavom, a on se bavi covidom. Reforma zdravstva je tu, samo je treba napraviti. A kako se baci vodimo… Loše, nedovoljno. Vlada potezima kupuje tjedan za jednom. Ne smijemo biti kao Hasanbegović i takvi. Ti su imali samo jednu agendu, skinuti Trg maršala Tita. I onda su nestali, svi heroji i heroine su nestali. I sad se na cijepljenju ponovno dižu. Hrvatska je po cijepljenju na začelju Europe i to je krivica Stožera”, rekao je Ostojić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare