Ostojić: Na mjesto ravnateljice Uskoka dolazi po HDZ opasnija osoba

Vijesti 09. svi 202314:13 0 komentara

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Rajko Ostojić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualne političke teme, ali i stanje u zdravstvu te porezne reforme.

“Bivša ravnateljica Uskoka Vanja Marušić počinila je veliku grešku. Govorim u kondicionalu, a mislim na slučaj Žalac. Uvjetno rečeno tu je nekoga čuvala. Njezina nasljednica Željka Mostečak je željezna lady, koja je već osudila HDZ, žena je to neupitnog integriteta. Mislim da je to dobar korak prema naprijed” rekao je Ostojić.

“Mislim da je naivno vjerovati da iza smjene Marušić stoji HDZ. Vjerujem da je presudio osobni animozitet između Šipek i Marušić. Po HDZ sada dolazi opasnija osoba”, dodao je.

Mišljenja je da će Vanja Marušić ostati u DORH-u još koji mjesec, dok ne pronađe neko drugo mjesto. Krucijalno pitanje je, kaže, zašto je uopće Marušić prošle godine imenovana ravnateljicom Uskoka. Smatra da je bivša ravnateljica Uskoka trebala odmah prijaviti nesreću s vozilom i da graniči s glupošću to što nije javila svojoj nadređenoj o tome minornom incidentu.

“Anonimne prijave protiv Marušić pisao je netko tko je radio dvije sobe dalje od nje. Uvijek protiv vas radi netko iz istog hodnika”, vjeruje Ostojić.

Komentirao je i štrajkove, kao i stanje u zdravstvu.

“Plenković je pogriješio što se postavlja kao onaj tko sam sve rješava. Ministar je taj koji treba rješavati kolektivne ugovore. Puno je bolje da se zajedno pregovara, nego parcijalno pa da to čine sestre za sebe, a doktori za sebe. Loše će završiti ako se ne napravi jedan novi, javni ugovor. Čim jedna grupacija iskoči, poremeti se cijeli slijed”, poručio je.

Vjeruje i da će javni i državni sektori profitirati prije superizborne godine i da za to helikopterskog novca ima dovoljno.

“Najtužnija slika koju sam ikad vidio je ona dvije starije gospođe iz Siska koje leže na istom krevetu. Jednako je tužna i ona iz mrtvačnice Svetog Duha. Ako je u Sisku odgovoran ravnatelj bolnice koji je član HDZ-a, onda isto tako treba biti odgovorna i ravnateljica Svetog Duha, članica stranke Možemo”, ustvrdio je Ostojić te dodao da za promjene mora postojati dovoljan broj kritičnih ljudi koji se ne plaši pritiska.

“Ako se porezna reforma provede u praksi onda tu može biti dobrih stvari jer prirez je nepošten. Što se tiče mogućeg poskupljenja usluga mi već u Zagrebu plaćamo namet, koji je stvorio Tomašević, a nismo još napravili ni sortirnicu. Na gradskoj vlasti je kako privući investicije. Neki hrvatski gradovi odlično funkcioniraju i bez prireza”, zaključio je Ostojić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!