Osuđeni pedofil poslan da odrađuje kaznu u udruzi za djecu s posebnim potrebama

Vijesti 01. ruj 202210:54 5 komentara
Pixabay / ilustracija

Muškarac iz Slavonije, osuđen za seksualno zlostavljanje 10-godišnje pokćerke, kažnjen je radom za opće dobro.

U bizarnom razvoju događaja na kraju je završio u Udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama u jednom slavonskom gradu, javlja 24 sata.

Osuđeni pedofil prije nekoliko je mjeseci obavljao fizičke poslove, poput košenja trave, popravljanja ograde i bojanje sprava za igranje u zabavno-edukativnom parku izgrađenom isključivo za rad s djecom s posebnim potrebama, a tamo ga je, iako je osuđen za zlostavljanje pokćerke, poslao Probacijski ured Ministarstva pravosuđa u Osijeku.

Iz udruge su poručili da nisu znali za što su osuđeni ljudi koje im Probacijski ured pošalje, ali da oni ne rade s djecom nego na poslovima održavanja i da su pod nadzorom.

‘Dakle ni u konkretnom slučaju nismo znali za što je čovjek osuđen, a on se pokazao kao besprijekorno dobar radnik. Slagao bih kada bih sada govorio drugačije. Često je i samoinicijativno popravljao neke stvari za koje bi primijetio da su se pokidale… Dovodio je ovdje i svoju djecu, koja su se igrala dok je on radio. Baš smo bili zadovoljni njime’, rekli su iz udruge za Jutarnji.hr.

Probacijski ured prošloga tjedna povukao je osuđenika s rada iz ove udruge.

Malenica: Neprihvatljivo!

Slučaj je danas komentirao i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

„To je neshvatljivo i neprihvatljivo, smatram da takva osoba nije trebala biti upućena u tu udrugu”, izjavio je Malenica i najavio mjere kako se to ne bi ponovilo.

U internom postupku utvrditi ćemo što se dogodilo, utvrditi odgovornost i ako je potrebno sankcionirati određene osobe, kazao je.

„Očito je riječ o pogrešci u sustavu jer takva osoba nije trebala biti poslana u takvu ustanovu. Teško mi je to shvatiti, ako vidimo da je to nekakva sistemska greška treba mijenjati zakon”, poručio je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (5)

Prikaži sve komentare