Osuđeni Zoran Mamić o putovanju u BiH: Ne vidim gdje je problem

Vijesti 24. ožu 202120:31 > 22:42 0 komentara
Ilustracija/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pravomoćno osuđeni bivši trener Dinama Zoran Mamić otputovao je jučer u BiH i jutros se vratio.

U razgovoru za RTL kaže da je otišao posjetiti brata. Sada je opet u Hrvatskoj, no postavlja se pitanje kako je moguće da je s pravomoćnom presudom mogao preko granice u BIH, gdje je praktički mogao i ostati s bratom.

PROČITAJTE JOŠ

Nelogično je to i ministru policije, ali i premijeru.

“Ja sam jučer nakon rasprave u Osijeku, koja je brzo završila, imao već od prije isplaniran odlazak da vidim brata kojeg nisam vidio sedam mjeseci i s obzirom na to da se mogu kretati sam iskoristio tu mogućnost da ga odem vidjeti da prokomentiramo aktualnu situaciju privatnu, obiteljsku, pravosudnu, ali i klupsku situaciju. Ne vidim gdje je problem da sam otišao vidjeti brata”, kazao je Zoran Mamić.

Vladajućima to nije logično

Po zakonu, sve dok Mamiću ne dođe zahtjev za odsluženje kazne, može putovati gdje god hoće. I bez problema prelaziti granicu. Kako je to moguće, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prebacuje na pravosuđe.

“To je treća grana vlasti, pa izvolite njih pitati, meni osobno nije logično, ali to nije stvar policije jer policija tu nije imala osnove da postupi drugačije od onog kako je postupila”, kazao je Božinović.

Premijeru Andreju Plenkoviću nije jasno zašto mu sud to nije ograničio. “Sud koji je izricao tu kaznu je mogao, i po mom dubokom uvjerenju, trebao izreći mjeru zabrane napuštanja zemlje. Bez ikakve dileme”, kazao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!