Osumnjičenom (85) za pedofiliju umjesto pritvora mjere opreza

Vijesti 25. kol 202311:45
Nel Pavletic / PIXSELL

Osumnjičenom 85-godišnjaku, koji je kazneno prijavljen zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci isključivo zbog životne dobi i zdravstvenog stanja, nije odredila istražni zatvor nego mjere opreza.

Kako se u petak doznaje na Županijskom sudu u Rijeci, utvrđena je ispunjenost općih i posebnih pretpostavki utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no, isključivo zbog životne dobi i zdravstvenog stanja osumnjičenika, istražni zatvor zamijenjen je mjerama opreza.

Iz Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Rijeci su izvijestili da je Policijska uprava primorsko-goranska podnijela protiv 85-godišnjaka kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina te je u tužiteljstvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika.

Osumnjičenog terete da je kazneno djelo počinio 16. kolovoza 2023. na području Primorsko-goranske županije, na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, naveli su iz tužiteljstva, koje je nakon ispitivanja predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.