Otac ubijenog Luke: “Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, a da zločinac ne dobije adekvatnu kaznu”

Vijesti 28. velj 202413:25 0 komentara
N1

Zbog ubojstva Luke Bančića, 22-godišnjeg mladića koji je ubijen u Splitu u noći s petka na subotu, danas u 16 sati ispred zgrade Županijskog suda u Splitu održava se mirni prosvjed 'Danas Luka, sutra JA!'

Zbog ubojstva Luke Bančića splitska udruga Anđeli najavila je mirni prosvjedni skup u srijedu ispred Županijskog suda u Splitu pod nazivom “Danas Luka, sutra Ja”.

“Pozivam sve ljude da se danas pojave na prosvjedu, ne želim da se ikome više dogodi ovako nešto. Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu, a da se zločincu ne izreče adekvatna kazna”, poručio je Toni Bančić, otac ubijenog mladića.

“Zahvaljujem svim ljudima na podršci. Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što slijedi”, zaključio je.

Podsjetimo, Luku Bančića na ulici je ovoga vikenda, nakon verbalnog sukoba, ubio 31-godišnji Ante Rušić.

Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, jedan sat iza ponoći s petka na subotu u ulici Mažuranićevo šetalište, 22-godišnjak je napadnut od strane muškarca koji mu je zadao ubodnu ranu u predjelu prsišta. Ozlijeđeni 22-godišnjak je potom vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo.

Nakon što je policija uhitila ubojicu, tijekom ispitivanja se branio šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, a za sada ga se tereti za obično ubojstvo za što bi mogao dobiti od pet do 20 godina zatvorske kazne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!