Otkazi u policiji zbog odbijanja testiranja? “Radnici imaju svijest i razum”

Vijesti 19. stu 202111:59 > 12:14
N1

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske rekao je u petak da je situacija s primjenom covid-potvrda u policijskim postajama dobra, ali da se pojavljuju problemi.

“Nemamo dovoljno mjesta za testiranja, pogotovo za službenike u ruralnim krajevima. Moram reći da je cijepljenost ili preboljenje od covida policijskih službenika od 72 do 74 posto’, rekao je Jagić za HRT.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje za slučaj u Trilju, kada su djelatnici došli na posao i nisu imali covid potvrde ni testove, kako se na to reagiralo, Jagić je rekao da se njima vodi evidencija da taj dan nisu došli na posao.

“Četiri dana nedolaska na posao vode se kao teža povreda radne discipline, a peti dan je po sili zakona otkaz, ali ne vjerujem da će se to događati zato što svi radnici imaju svijest i razum”, istaknuo je Jagić te smatra da se sustav nije pripremio u mjeri u kojoj se trebao pripremiti.

Na pitanje može li doći do organizacijskih problema zato što se djelatnici policije ne žele testirati, Jagić je rekao kako ne misli da se to može dogoditi.

“Građani se ne moraju osjećati ugroženima zato što mi i dalje radimo svoj posao kako treba”, naglasio je Jagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar