Otkriveno: Zagrebački poduzetnik na prijevaru prodao vrijedno zemljište na moru

Crna kronika 29. kol 202311:45 0 komentara
screenshot

Zagrebački poduzetnik (35) uhićen je u Zadru zbog prijevare teške 225 tisuća eura. Upravo za taj iznos prodao je atraktivnu parcelu u Biogradu na Moru, no problem je što parcela nije bila u njegovom vlasništvu, niti je bio angažiran kao posrednik. Prevario je i vlasnike, koji inače žive u Australiji, kao i kupca.

Osim poduzetnika koji je organizirao ovu prijevaru istragom je, kako doznajemo, obuhvaćeno još troje njegovih pomagača. Svi su oni imali uloge u ilegalnom biznisu na kojem su trebali izdašno zaraditi, no namjera im je osujećena akcijom policije i tužiteljstva.

Kako su prodavali zemlju

Ovaj lanac prijevare zakotrljao se još krajem lipnja ove godine, kada je poduzetnik sa svojom djevojkom boravio u Biogradu na Moru. Tada je doznao da u Ulici Tina Ujevića postoji nekretnina – parcela s kućicom čiji vlasnici žive u Australiji.

Lažni oglasi na internetu

Ovoga je ljeta, doznajemo, objavio oglas za prodaju nekretnine, a zainteresiranim kupcima naizmjence su se javljali on i njegova djevojka. Poduzetnik im se predstavljao kao ‘Goran’ uvjeravajući ih da je posrednik za prave vlasnike koji ne žive u Hrvatskoj.

Vrtoglava cijena nekretnine

Od 3. do 23. kolovoza javilo im se više potencijalnih kupaca. Nakon što su konačno s jednim od njih, koji inače živi u Slavoniji, dogovorili prodaju, u sve su uključili još dvoje suradnika. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o dvoje privatnih poduzetnika iz Srbije koji su navodno dobili i nagradu kako bi glumili vlasnike nekretnine u Biogradu.

Oni su stigli u Hrvatsku i kupcu se predstavili kao vlasnici iz Australije. Ugovor je na kraju finaliziran te je kupac trebao platiti 225 tisuća eura, no na kraju su varalice uhićeni i pritvoreni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!