Ovaj hrvatski grad darivatelje krvi nagrađuje i s do tisuću eura

Vijesti 06. pro 202315:56 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Dobrovoljni darivatelji s područja grada Makarske, muškarci sa 100 i više davanja te žene sa 75 davanja, dobit će od Grada Makarske novčanu nagradu u iznosu od tisuću eura.

Prvi je to put da Grad Makarska uvodi novčane nagrade istaknutim dobrovoljnim darivateljima, a gradonačelnik Zoran Paunović tim je povodom u gradskoj vijećnici održao prijem za Tonćija Viskovića koji ima 102 davanja te Davora Crljena iza kojeg je 105 davanja.

“Darivanje krvi je jedan izuzetno nesebičan čin kojim drugim ljudima dajete ono što je najvrijednije i nezamjenjivo. Premda se radi o nečem što je zapravo neprocjenjivo, jer se radi o spašavanju ljudskih života, odlučili smo uvesti simboličnu naknadu kao znak da Grad Makarska prepoznaje i vrednuje ovaj način darivanja. Sto nije nije mala brojka, hvala vam na vašem angažmanu i nadam se da će on biti motiv drugima”, istaknuo je Paunović uručivši darivateljima i prigodne poklone Grada.

Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ, zamjenik pročelnika Krešimir Glibota te predstavnici Gradskog društva Crvenog križa na čelu s ravnateljem Gloryanom Grabnerom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!