Ovaj je zagrebački fakultet među jedan posto najboljih u svijetu

Vijesti 04. svi 202309:24 0 komentara

Sanja Sever Mališ, dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, gostovala je u Novom danu gdje je komentirala kako je taj fakultet dospio među najbolje u svijetu.

Ekonomski fakultet u Zagrebu je među jedan posto najboljih u svijetu, a Sever Mališ kaže kako su se strateški opredijelili da idu na međunarodno svjetsko tržište. “Potvrda kvalitete došla je u vidu akreditacija ACSB i FMD. One govore da su postignuti standardi kvalitete, a kriteriji su rigorozni i vrlo strogi”, rekla je.

N1

“To je kolektivna ambicija i uspjeli smo aktivnim angažmanom nastavnika, djelatnika i studenata”, dodala je.

“Ekonomski fakultet je izrazito atraktivan za stranke studente jer nudimo preko 100 kolegija na engleskom jeziku. Nudimo široku lepezu kolegija prilagođenih svjetskom tržištu”, objasnila je Sever Mališ.

Što se tiče hrvatske ekonomije, kaže da nismo na samom dnu nego da napredujemo. “Možemo konkurirati na svjetskom tržištu i treba hrabro ići naprijed”, rekla je.

Komentirala je najavljeni rast plaća. “Govori se o poreznom rasterećenju, a mi se uvijek zalažemo za porezno rasterećenje plaća”, dodala je.

“Mi studente učimo da i sami budu aktivni kreatori i start-upova i poduzeća, ali i politika. Uvijek je važno povezati i teoriju, i struku i znanosti. Onda je lako djelovati u javnoj sferi”, napomenula je Sever Mališ.

“Želimo privući strane studente i Hrvatsku i Zagreb profilirati kao mjesto gdje se može steći kvalitetno obrazovanje”, rekla je.

Kao najveće izazove u Hrvatskoj napominje demografiju. “To će u budućnosti odrediti i plaće i mirovine i taj izazov nam svakako predstoji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!