Ovih 18 SDP-ovaca potpisalo je zahtjev za sjednicom Kluba

Vijesti 16. ruj 202110:22 > 10:31 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Prema dokumentu koji je N1 dobio na uvid, 18 od 32 SDP-ova zastupnika potpisalo je i poslalo zahtjev predsjedniku stranke Peđi Grbinu u kojem traže sazivanje sjednice Kluba zastupnika i glasanje o isključivanju četiri zastupnika iz Kluba.

Pozivajući se na Poslovnik, 18 SDP-ovih zastupnika i zastupnica traži sazivanje sjednice Kluba zastupnika s točkom Dnevnog reda – glasanje o isključivanju saborskih zastupnika Zvane Brumnića, Marine Opačak Bilić, Rajka Ostojića i Niške Vukasa iz Kluba zastupnika SDP-a.

VEZANE VIJESTI

U obrazloženju navode da je nakon raspuštanja brojnih organizacija SDP-a nekoliko tisuća članica i članova izbrisano iz članstva, a među njima je i navedena četvorka koja sjedi u Saboru.

“Podsjećamo da je Statutom SDP-a definirano da Klub osnivaju zastupnice i zastupnici izabrani u Hrvatsk sabor. Klub SDP-a osnovan je 22. srpnja 2020. te danas broji 32 članica i članova. Izbačena zastupnica i zastupnici iz SDP-a su i dalje članovi Kluba jer sukladno članku 30. stavak 3. Poslovnika Hrvatskog sabora nisu priložili pisanu izjavu o istupanju iz Kluba”, dodaju u zahtjevu.

Ističu također da o svim promjenama u Klubu odlučuje sam Klub, a u izradi Poslovnika koji to propisuje, sudjelovao je sam predsjednik stranke Peđa Grbin.

“Želja potpisanih zastupnica i zastupnika iz Kluba SDP-a je da zastupnice i zastupnici, koji su izbačeni iz SDP-a, i dalje ostaju članice i članovi Kluba”, navodi se uz napomenu da je želja jedinstvo o okupljanje nasuprot dijeljenju SDP-a.

Zahtjev su potpisali Davor Bernardić, Zvane Brumnić, Erik Fabijanić, Katica Glamuzina, Domagoj Hajduković, Matko Kuzmanić, Vesna Nađ, Romana Nikolić, Marina Opačak Bilić, Rajko Ostojić, Željko Pavić, Ivana Posavec Krivec, Renata Sabljar-Dračevac, Irena Šimunić, Davorko Vidović, Franko Vidović, Nikša Vukas i Sanja Udović.

Danas Predsjedništvo stranke

Šef SDP-a Peđa Grbin za danas je sazvao sjednicu Predsjedništva stranke.

Podsjetimo, Domagoj Hajduković je jučer u Newsroomu rekao: “Kad ste dio Kluba, igrate po njegovim pravilima. Poslovnik Kluba je pisao Peđa Grbin, a sad ga želi zaobići ili drugačije tumačiti kako mu odgovara. Kolege se osjećaju članovima Kluba, a većina je htjela raščistiti tu situaciju.”

“Nitko ne radi ništa protiv predsjednika, on ima potporu, ali mora poštovati pravila”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare