Ovo su najguglaniji pojmovi u 2022.: Ljude je najviše zanimala hit igrica

Vijesti 28. pro 202206:47 0 komentara
Pixabay / Pixsell

Godina 2022. bila je puna prevrtljivih događaja koji su promijenili našu svakodnevnicu, a jedan od njih je svakako rat u Ukrajini koji je šokirao Europu.

Nepoznatija internet tražilica na svijetu, Google, je kao i svake godine objavila najtraženije pojmove u godini. Podsjetimo, riječ o “najguglanijim” pojmovima na globalnoj razini, ne samo u Hrvatskoj.

Uvjerljivo najtraženiji pojam bio je “Wordle”, a riječ je o – igrici. Radi se o igri riječi, poput križaljke, a može se igrati samo jednom dnevno. Svaka 24 sata postoji nova riječ dana, a na igraču je da otkrijete koja je to.

Drugi najtraženiji pojam bio je “India vs England”, a riječ je o utakmici kriketa koji je vrlo popularan u tim zemljama. Tek nakon toga slijedi pojam “Ukraine” u kojoj od veljače gledamo ratna stradavanja.

Četvrti najtraženiji pojam je “Queen Elizabeth”, engleska kraljica koja nas je napustila početkom rujna, nakon više od 70 godina vladavine. Peti pojam je “India vs SA”, a riječ ponovo o kriket utakmicu, ovog puta između Indije i Saudijske Arabije.

Tek zatim slijede pojmovi poput Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, kriket utakmice Indije i Zapadne Indije, Iphonea 14, Jefferyja Dahmera (ubojice o kojem je Netflix snimio seriju), a deset najtraženijih pojmova zaključuje Indian Premier League, odnosno indijska kriket liga.

Marko Picek/PIXSELL

Što se tiče vijesti tu je najtraženiji pojam Ukrajine, a zatim slijede smrt kraljice Elizabete, izborni rezultati u SAD-u, Powerball number (američka lutrija), majmunske boginje, uragan Ian, presuda Johnnyju Deppu (nakon brakorazvodne parnice s Amber Heard), pucnjava u školi u Teksasu, šamar Will Smitha na Oskarima te presuda “Roe vs. Wade” koja se tiče pravo na pobačaj u SAD-u.

Od osoba najviše se tražio Johhny Depp, Will Smith, Amber Heard, a tek je na četvrtom mjestu ruski predsjednik Vladimir Putin. Na petom je mjestu američki glumac Chris Rock koji je bio meta šamara Will Smitha. Zatim slijede Novak Đoković, Anna Sorokin (ruska prevarantica po kojoj je Netflix snimio seriju), kontroverzni britanski influenser Andrew Tate, novi britanski premijer Rishi Sunak te još jedan lik iz Netflixove serije – Simon Leviev.

Dodajmo da su od sportaša najpopularniji bili Đoković, Rafael Nadal i Serena Williams, dok među najtraženijim sportskim utakmicama nema niti jedne nogometne jer primat uvjerljivo vodi kriket, najpopularniji u Indiji i okolnim zemljama. Ipak, najtraženije sportsko natjecanje bilo je SP u Kataru.

Najtraženije pojmove iz ostalih kategorija možete pronaći ovdje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!