Ovo su najpopularnije srednje škole, a jedna je uvjerljivo najtraženija

Vijesti 12. srp 202208:15 > 08:24 1 komentar
škola, nastava, obrazovanje, učionica, školska klupa
Pixabay / Ilustracija

Onih koji se žele školovati za turističkog tehničara više je nego onih koji su se prijavili za ekonomske škole.

Više od sedam osnovnoškolaca borilo se za jedno upisno mjesto u zagrebačkoj II. gimnaziji, pa ih je od 1175, koliko ih je prijavilo tu školu za upis, pravo upisa na kraju ostvarilo 157 učenika. Ti učenici imali su prosječno 79,96 bodova. Ipak, u odnosu na sve opće gimnazijske programe, ovogodišnja generacija osmaša pokazala je veće zanimanje za prirodoslovne gimnazijske programe.

Tako je zagrebačka I. gimnazija s prirodoslovno-matematičkim programom ove godine imala učenike koji su na upisu imali prosječnih 87,66 bodova, što znači da su upisivali učenike koji ne samo da su po ocjenama imali sve odlične nego su imali i jako puno dodatnih bodova. Tako se za 26 mjesta na tome smjeru spomenute škole borilo ukupno 224 učenika.

Slična je situacija bila i u XV. gimnaziji, gdje se za 215 upisnih mjesta borilo 652 učenika s prosječnih 87,42 boda. Velika navala za matematički smjer bila je i u zadarskoj Gimnaziji Franje Petrića, gdje se 181 učenik s prosječnih 79,97 bodova borio za 48 upisnih mjesta.

Među strukovnim školama najinteresantnija je bila Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Tu je školu na listu prioriteta stavilo 177 učenika, no pravo upisa ostvarilo je njih 144 koji su tu školu upisivali s visokih 70,93 boda. Štoviše, onih koji se žele školovati za turističkog tehničara više je nego onih koji su se prijavili za ekonomske škole, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare