Milanović: Stvarno mi je neugodno što Pahor ovo mora slušati…

Vijesti 28. stu 202209:29 > 14:302 komentara
Izvor: N1 / Elvir Mešanović

Slovenski predsjednik Borut Pahor počeo je u ponedjeljak dvodnevni posjet Hrvatskoj, ujedno posljednji u inozemstvu na kraju svog drugog mandata.

Pahor boravi u Zagrebu na poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Hrvatski kolega ga je srdačno dočekao na Pantovčaku uz najviše državne počasti.

Orkestar Oružanih snaga RH izveo je slovensku himnu Zdravljicu i hrvatsku Lijepu našu, a događaj je upriličila i Počasna-zaštitna bojna.

Nakon sastanka na Pantovčaku, Pahor je položio vijenac ispred Spomenika domovini pa se sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Nakon toga, susreo se i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Večer s Milanovićem

Dvojica predsjednika država posjetit će predvečer Muzej suvremene umjetnosti, nakon čega je predviđena svečana večera kojoj će domaćin biti predsjednik Milanović.

Drugog dana posjeta, u utorak, Pahor će s Milanovićem sudjelovati na otvaranju foruma “Business Meets Politics – Energetika danas i sutra“ u organizaciji Slovensko-hrvatskog poslovnog kluba i slovenskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Potom će se dvojica predsjednika susresti sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i rektorom Sveučilišta u Zagrebu Stjepanom Lakušićem u kazališnoj kavani ‘Kavkaz’.

Slovenski predsjednik na odlasku zaključit će posjet Hrvatskoj u zagrebačkom Zoološkom vrtu kojemu će darovati nastambu za pčele.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Komentari

Vaš komentar