Paladina je bivši, ali stanovnici Banovine i oporba upiru prst u drugog “krivca”

Vijesti 10. sij 202319:37 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Ivan Paladina je bivši, ali tko je sljedeći? Iz Vlade danas muk oko popunjavanja vrućeg stolca ministra obnove. Jedna će kandidatkinja na razgovor opet sutra, a je li u priči i šira rekonstrukcija?

Na Banovini nisu impresionirani smjenom Paladine kao metodom ubrzanja obnove.

“Što kažem? Ništa. Opet ćemo čekati dvije godine. Ne znam zašto je sad ovaj dao ostavku ili ga mijenjaju, što još dvije godine treba čekati? Najviše smatram odgovornim premijera, radio je po njihovom nalogu”, kazala nam je Aleksandra.

Uz premijera proziva i predsjednika RH koji će u četvrtak posjetiti potresom pogođena područja.

“Neka dođe gospodin predsjednik i neka bude jedan dan tu kad pada kiša pa da ga ujutro pitamo kako mu je bilo. Neka dođe i premijer, neka budu zajedno u kontejneru. Oni nas prave budalama”, dodaje ova razočarana stanovnica Banovine.

Ni gospođa Zrinka ne likuje.

“Moja očekivanja? Nadala sam se nečemu, više ničemu. Ako je započeo taj posao neka ga i završi. Čemu da se mi nadamo? Jako smo razočarani”, poručuje Zrinka.

I dok je odlazak aktualnog ministra graditeljstva gotova stvar, nasljednika ili nasljednice još nema. Direktor Hrvatskih cesta odbio je ponudu, a ozbiljno konkurira Mirjana Čagalj iz HGK, koja je u srijedu bila na još jednoj rundi pregovora s premijerom.

Grlić Radman: Plenković bira svoju momčad

Nametnulo se i pitanje hoće li premijer šire rekonstruirati Vladu. Ministar Grlić Radman odgovara da je premijer taj koji bira momčad.

“Mislim da je momčad dobra dok radi svoj posao. Mi smo političari i ministri. Odgovorni smo za svoj posao. Svaki dan je novi dan, nema, znate, danas ste napravili, a sutra niste. Morate raditi 24 sata”, komentirao je Grlić Radman.

Za oporbu nema nikakve sumnje, jedini krivac za obnovu koje nema je premijer Plenković.

“Ironična situacija jest ta da će se odlaskom Paladine izjednačiti broj ministara koji su otišli iz Vlade s brojem kuća izgrađenim na Banovini. Šest ministara – šest kuća. Kočničar svih procesa u Hrvatskoj je Andrej Plenković“, kazao je šef SDP-a Peđa Grbin.

Priprema se i zajednička akcija oporbe, najvjerojatnije i novi pokušaj opoziva premijera i Vlade, kao i interpelacija o radu Vlade. Novi sastanak oporbe, u proširenom sastavu, bit će u ponedjeljak.

“Jedino je opoziv instrument koji nam omogućava da što prije imamo raspravu o stanju na Banovini i da kroz opoziv Paladine apostrofiramo Plenkovića”, dodao je Grbin.

Sandra Benčić smatra pak da HDZ nema interes obnoviti Banovinu kao ni Zagreb.

“Mislim da je to namjerno, nitko mi ne može reći da je slučajno. Banija nije izborna baza HDZ-a, kao što nije ni ZG. Tu nisu nijednu kuću obnovili”, tvrdi Benčić.

Smjena Paladine, a možda i još kojeg ministra, trebala bi se realizirati već ovaj tjedan, svakako prije aktualca u Saboru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!