Paladina za N1 o izvidima DORH-a: Kao da su napisali da je danas petak

Vijesti 22. tra 202214:25 > 14:38 0 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Državno odvjetništvo (DORH) potvrdilo je za N1 da se protiv ministra Ivana Paladine provode izvidi.

Ministar Ivan Paladina za N1 nije želio podrobnije komentirati vijest o izvidima DORH-a, jer je to vijest “kao da je netko napisao da je danas petak”.

VEZANA VIJEST

”Riječ je o poznatim stvarima, u javnosti je poznato i nije ništa novo da je bivši poslovni partner protiv mene podnio više kaznenih prijava. Veći dio je već odbačen, a za svaku takvu prijavu uobičajena je procedura da se provode izvidi”, kratko je poručio i najavio da će uskoro poslati priopćenje.

Paladina je već prije potvrdio da je Sergej Gljadelkin protiv njega podnionajmanje 14 kaznenih prijava te da su neke već odbačene, što je danas također potvrdio i DORH.

U Paladininom krugu vjeruju da se radi o tim starim prijavama.

“Ako su i neke nove prijave u pitanju, Paladina je spreman sve objasniti”, kažu izvori bliski ministru graditeljstva i prostornog uređenja.

DORH potvrdio provođenje izvida

Podsjetimo, Državno odvjetništvo (DORH) potvrdilo je danas da protiv ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine provode izvide i novu provjeru preostalih kaznenih prijava podnijetih protiv njega.

Iz tužiteljstva su u priopćenju napomenuli da su ranije odbačene kaznene prijave protiv Paladine te potvrdilo da je riječ o novoj provjeri.

”S obzirom da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava”, poručili su.

U DORH-u su istaknuli da je nadležno državno odvjetništvo, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne mogu davati pojedinosti, kao što ne mogu davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!