Paljak: Zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta

Vijesti 23. kol 202111:24 > 13:22 1 komentar
N1

Nova školska godina je pred vratima, a o uvjetima održavanja još uvijek je mnogo nepoznanica. Po kojim se pravilima djeca vraćaju u školske klupe u N1 Studiju uživo govorio je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Rekao je da će epidemioloških mjera biti.  “Dva tjedna je do početka nastave. U ovoj epidemiološkoj situaciji nezahvalno je davati unaprijed prognoze”, kazao je, pojasnivši da se situacija može promijeniti u nekoliko dana.

Ističe da viziju imaju, a imaju i iskustva prošle godine.

VEZANA VIJEST

“Krećemo s nastavom uživo u razredu. Kamo će nas daljnja situacija dovesti vidjet ćemo i donositi odluke u skladu s tim”, kaže.

Mjere će najvjerojatnije ostati iste kao i prošle godine. Paljak je podsjetio da su podrazumijevale nošenje maski u višim razredima i srednjim školama, nemiješanje odjela i dobrnih skupina u školama, a vrijedila su i posebna pravila u školskom prijevozu.

Razmišlja se o ublažavanju mjera

“Razmišljamo da neke od tih mjera ublažimo. Ako će situacija biti loša ili kakva je bila prije, ostat će mjere kakve su bile prošle godine”, rekao je, dodavši da se razmatra opcija da se veće ovlasti daju školama, a Ministarstvo će i dalje davati preporuke.

U Ministarstvu ne isključuju mogućnost cijepljenja djece po školama, ali u ovom trenutku ne razmišljaju o tome. Paljak navodi da je cijepljenje trenutno dostupno svima koji se cijepiti žele. “Na kraju krajeva roditelji odlučuju hoće li malodobnu djecu cijepiti ili ne”, rekao je i dodao da im je u interesu cijepiti odrasle.

“Mislim da zasad nema potrebe da škole pretvaramo u cjepilišta. Interes nije takav da bi to bilo opravdano”, smatra Paljak.

Učitelj je nezamjenjiv, rekao je, no bude li potrebno, spremni su za online nastavu. “Online nastava je nužno zlo. Bila je u punom pogonu i spremna je”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare