“Pandemija je spasila financije HNK-a, dugovi su se smanjili kroz dvije godine”

Vijesti 12. kol 202212:47 > 13:29 1 komentar
N1

Glavna urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala odbijanje izvješća programskog i financijskog poslovanja koje je podnio inte​n​dant HNK u Splitu Srećko Šestan.

“Odluke kazališnog vijeća o traženju smjene intendanta HNK-a su briga za interes HNK-a u Splitu. Oni su svoje postupke detaljno obrazložili i dostupni su na stranicama kazališta. Jasno je da gospodin Šestan ima flambojantan odnos prema činjenicama”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Komentirala je i reakciju ministrice kulture, koja je rekla da su zahtjevi za smjenom Šestana “staljinizam”.

“Riječ je o njenoj ozbiljnoj zabrinutosti da neće moći kontrolirati pet najvećih kulturnih ustanova u ovoj zemlji, koji godišnje barataju budžetima od 250 milijuna kuna”, rekla je Krstulović.

Kaže da su ministrica i Šestan stranački kolege, pa je jasno zašto je tako “istrčala u ovom slučaju i slobodno tumačila činjenice”.

“Odluka je donesena još u travnju, no srušen je kvorum Gradskog vijeća i nije se moglo raspravljati o toj odluci”, rekla je.

Navodi da je pandemija “spasila financije svih HNK-a u Hrvatskoj”.

“Tih pet kazališta su bila u ogromnim minusima, te su smanjili dugove kroz dvije godine u kojima nisu radili i stvorili razliku od 16 milijuna kuna. Neka od tih kazališta su tražila dozvolu od osnivača i vijeća da prenamijene ta sredstva”, rekla je.

Tvrdi da Šestan nije obavještavao kazališna vijeća o svojim odlukama.

“Kada su ga i tražili za objašnjenja, on ih nije dao. U takvim okolnostima nije teško smanjiti dugove, pogotovo kada ne izvodite 60 posto programa”, rekla je.

Kako navodi, “što god da ministrica napravi bit će pogrešno”.

“Spektakularna mi je činjenica da nakon napada gospodina Markotića na gradskom vijeću, nitko od HDZ-ovih vijećnika nije stao u njenu obranu”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare