Pantovčak reagirao na Banožićevu odluku: Nezakonito i neustavno!

Vijesti 08. stu 202120:34 0 komentara
N1/Petar Grgasović

Iz Ureda predsjednika za N1 su komentirali odluku koju je prije nekoliko dana donio ministar obrane Mario Banožić, odluku kojom brani Oružanim snagama RH, odnosno načelniku stožera Robertu Hranju bilo kakvo uključivanje i potpore za protokolarne aktivnosti Ureda predsjednika bez prethodne njegove suglasnosti.

“Odluka je nezakonita i neustavna, još jedan dokaz kako ministar obrane bezočno zloupotrebljava svoje ovlasti i ovoga puta svojevoljno čak pokušava ograničiti ustavne ovlasti predsjednika Republike i onemogućiti uredno funkcioniranje Ureda predsjednika Republike Hrvatske”, komentirali su za N1 s Pantovčaka.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, u odluci od 4. studenog stoji i da za potpore za protokolarne aktivnosti koje se odobravaju bez suglasnosti odnosno odluke ministra obrane nije dopušteno korištenje materijalnih sredstava Ministarstva obrane. Takvi troškovi neće biti plaćeni iz proračunskih pozicija Ministarstva obrane u državnom proračunu Republike Hrvatske odnosno iz Financijskog plana Ministarstva obrane.

Nadalje, u odluci piše i da su za provedbu iste odgovorni načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, ravnatelj Uprave za materijalne resurse i ravnateljica Uprave za proračun, financije i informacijske sustave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!