Papa prihvatio ostavku hrvatskog nadbiskupa, pisao mu i Plenković

Vijesti 14. sij 202322:19 2 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu zahvalu zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na dosadašnjem predanom pastoralnom služenju, a u povodu njegovog odreknuća od upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, koje je Sveti Otac prihvatio.

“Preuzvišeni oče nadbiskupe, dopustite mi da Vam uime Vlade RH i osobno zahvalim na višegodišnjoj kvalitetnoj suradnji i dijalogu između hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, u čemu je Vaš doprinos bio izniman i nemjerljiv”, istaknuo je premijer Plenković.

Dodao je i kako je mons. Puljić svojim predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radio na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere.

“Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom”, poručio je premijer u zahvali.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je i čestitku mons. Milanu Zgrabliću, koji započinje svoju pastoralnu službu kao zadarski nadbiskup, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare