Papirnati studentski ugovori odlaze u povijest: Evo kako će odsad izgledati

Tehnologija 20. lip 202310:44 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

Zagrebačko sveučilište u suradnji sa sturt-up tvrtkom Stablo znanja napravilo je aplikaciju koja šalje u povijest papirnate studentske ugovore, piše u utorak Jutarnji list.

Velike kompanije, jedna po jedna, počele su koristiti hrvatsku mobilnu aplikaciju Spajalica. Tako je usluge tog u javnosti manje poznatog domaćeg startupa u svega par mjesec već počelo koristiti 20-ak većih poslodavaca, među ostalima Jamnica, Pevex, AKD, Kaufland, Carnet i od ovoga tjedna DM – drogerie markt. Ono što ih privlači su studenti. No, na Spajalici zasad nema puno studenata.

Trenutno ih je više od 400, a u idućih desetak dana ta bi se brojka mogla popeti na 500. U vrijeme kad sve mobilne aplikacije prvo skupljaju korisnike pa tek onda privlače kompanije, način na koji raste Spajalica prilično je neobičan. Kako doznajemo, to je stoga što je riječ o najvećem poslu digitalizacije studentskih poslova u Hrvatskoj.

Marko Komerički, suosnivač i direktor tvrtke Stablo znanja, koja je napravila Spajalicu i upravlja njome, kaže da očekuju još brži rast jer poslodavcima omogućuju da lakše dijele studentske poslove, a studentima da se jednostavnije i brže naplate.

“Aplikacija je zasad potpuno besplatna jer sam uvjeren da možemo značajno pomoći i studentima i tvrtkama. Želimo da i ostane besplatna za studente, a da organizacije s vremenom plaćaju određene usluge koje im donose vrijednost”, kaže Komerički, piše novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!