Pavasović: DORH je iz nejasnih razloga odlučio svoje prljavo rublje oprati javno

Vijesti 29. stu 202111:34 > 12:53 0 komentara
N1

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković bio je gost N1 Studija uživo i komentirao situaciju u DORH-u i USKOK-u.

Kaže da situacija u DORH-u i USKOK-u izgleda jako loše.

“Prema javnosti se komunicira malo je reći amaterski. Ono što izlazi prema vani ne bi trebalo izlaziti ni u jednoj ozbiljnoj državi. Sve su to stvari koje trebaju biti riješene u vrijeme i na mjestu gdje bi to trebalo napraviti”, rekao je.

Pavasović Visković je kazao da je DORH institucija koja je formirana po okomici i da nema ni teoretske šanse da bi Vanja Marušić napravila nešto u jednom spisu kakav je spis Žalac bez da o tome izvijesti glavnu državnu odvjetnicu.

“Odluka kakva je donesena sasvim sigurno ne može pasti samo na njena leđa. To je nešto o čemu je vrh trebao biti obaviješten i bio je obaviješten. Bilo kakav spin koji se pojavljivao u javnosti da glavna državna odvjetnica o tome ništa nije znala je lažan, neistinit. To treba jasno reći”, govori.

“Nema teoretske šanse da bi za spis Žalac odgovarala samo Marušić”

Vanja Marušić je po definiciji zamjenica glavne državne odvjetnice, pojašnjava.

“Ravnateljica USKOK-a je ujedno i zamjenica glavne državne odvjetnice i ima zakonsku obvezu u predmetima kakav je bio predmet Žalac i izvidi u predmetu Žalac izvještavati glavnu državnu odvjetnicu. Dakle, nema teoretske šanse da bi za to odgovarala samo Vanja Marušić, a ne istovremeno i glavna državna odvjetnica”, smatra.

Pavasović Visković kaže da se u DORH-u i USKOK-u izdogađalo štošta u posljednjih petnaestak dana.

“Iz nekog meni nejasnog razloga sz odlučili svoje prljavo rublje oprati javno. To je ono što je medijima interesantno, ali za jednu ozbiljnu državu je to katastrofa”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!