Pavasović Visković: Mamić se nespretno doveo u situaciju da bude izručen

Vijesti 09. lip 202119:39 1 komentar
Ljubo Pavasović Visković
Marko Lukunic/PIXSELL

Od zore traje velika akcija USKOK-a i policije u Osijeku. Uhićena su trojica osječkih sudaca - Krušlin, Vekić i Kvesić, koje je za korupciju teško optužio bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić. Među uhićenima je i poduzetnik Drago Tadić.

Pretrage poslovnih i privatnih prostorija traju od jutra, a ovom istragom obuhvaćena su i braća Mamić. Gost RTL-a Danas bio je odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković. Dragu Tadića ispituju, a Darka Krušlina predvidjeli su za 20 sati.

VEZANE VIJESTI

“Za sada imamo okvirne informacije. Koliko za sada znam, ne radi se o kaznenom djelu navodnog primanja mita”, kazao je Pavasović Visković i dodao da će njegov klijent iznijeti obranu i da će odgovarati na pitanja.

“On je donio osuđujuću presudu, proces je završio u kratkom roku. On je obavio svoj posao, bez zamjerke. USKOK je na skliskom terenu”, kazao je.

Kaže da u svemu ovome nema velikog iznenađenja, da je pritisak javnosti i politike bio snažan.

“Tek nakon ovoga će se vidjeti što će biti s njegovom sudačkom karijerom”, kaže Pavasović Visković o Krušlinu pa nastavio:

“Cijela priča se radi jer je Mamićev cilj srušiti presudu na Ustavnom sudu. Nigdje se ne stavlja Krušlinu na teret da je od Mamića ili njegovog prijatelja primio novac. Sklizak je ovo teren za USKOK, pitanje je hoće li dokazati išta. Zdravko Mamić je nespretno sebe doveo u situaciju da bude izručen. USKOK ovo radi jer je prepoznao enormno veliki, dragocjeni pokajnički potencijal kod Mamića. Oni ga žele ovdje”, kazao je i dodao:

“Politika u Hrvatskoj često prebacuje pravosuđu da ne radi svoj posao. Sada je na politici da prisili BIH da poštuje dogovor”, jasno će i dodaje:

“Postoji priča o satu, ali ona se događa prije nego postaje raspravni sudac. Nakon par sati je taj sat otputovao u drugom pravcu”, kazao je Ljubo Pavasović Visković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.