Pavasović Visković: Mislim da iza Mamića stoji pravnički um koji ga vodi

Vijesti 10. lip 202106:48 > 08:022 komentara
Ljubo Pavasović Visković
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

U Osijeku su u srijedu rano ujutro započela uhićeni suci koje je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić prozvao za korupciju. Uz osječke suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Ante Kvesića, uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratili smo OVDJE.

Oko 20 sati u USKOK je na ispitivanje stigao uhićeni sudac Darko Krušlin koji je bio predsjednik sudskog vijeća koje je sudilo Mamićima i osudilo ih, a Zdravko Mamić ga je nedavno optužio za primanje mita.

Krušlinovo ispitivanje trajalo je oko dva i pol sata, a nakon ispitivanja izjavu je dao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

“Koliko znam, on je među osumnjičenima”, rekao je novinarima Pavasović Visković. “U četvrtak ujutro će u 8 sati biti ispitan gospodin Vekić. Nakon toga će USKOK donijeti odluku o tome što namjerava predlagati”, kazao je.

Na pitanje o Mamićevim optužbama s USB sticka rekao je kako je USKOK od kad im je stigao taj USB ispitao niz svjedoka te da misli da su neke od Mamićevih navoda demantirali.

“Kod Krušlina je problem taj što je on osudio Zdravka Mamića vrlo strogo, vodio taj postupak, podsjećam da su u ovoj zemlji samo Sanader i Mamić osuđeni u visokoprofilnim spisima i doživio je da u lisicama završi na USKOK-u zbog jedne, moram mu odati priznanje, vrlo spretne manipulacije Zdravka Mamića koji je očito dobro vođen. Mislim da iza cijele priče stoji nekakav pravnički um koji ga vodi kroz sve ovo skupa i koji ima za cilj da se na Ustavnom sudu ukine ta presuda. Međutim, ipak sam uvjeren da na kraju balade suca Krušlina neće uspjeti dovesti u vezu s nekakvim koruptivnim djelom”; rekao je Pavasović Visković.

Komentari

Vaš komentar