HDZ-ov kandidat na europskim izborima za N1 priznao da nije vidio sporazum s DP-om

Vijesti 22. svi 202417:10 0 komentara

HDZ-ov saborski zastupnik Marko Pavić gostovao je kod naše Anke Bilić Keserović u emisiji Newsroom gdje su razgovarali o koalicijskom sporazumu i preslagivanju unutar vladajuće koalicije.

“Ono što je u koalicijskom sporazumu, na tih nekoliko strana bitno je program Vlade koji smo usvojili kao akt u Saboru i ono što je u programu je zajednička politike treće vlade Andreja Plenkovića“, rekao je Marko Pavić.

Je li ono što je u programu i u koalicijskom sporazumu?

“U programu Vlade stoji kakvu Hrvatsku želimo. Ekonomski prosperitetnu… Oporba želi uvoditi pomutnju s tim pitanjem. Koalicija je stabilna, usuglašen je zajednički program i to je put kojim idemo”, bio je nejasan HDZ-ov zastupnik.

Dodao je i kako on osobno nije vidio koalicijski sporazum. Primjerice, u Njemačkoj je sporazum na 144 stranice i javan.

“Postoje različite prakse. U Nizozemskoj se šest mjeseci pregovaralo…”

Podjela ministarstava – Mario Radić kaže da je HDZ Domovinskom pokretu uvalio vrući krumpir misleći na Ministarstvo gospodarstva.

“Stranke su usuglašene oko podjele resora”.

Hrvatska je prva u Europskoj Uniji koja ima Ministarstvo demografije.

“Najbitnije nam je dizanje standarda i stvaranje poslova visoke dodane vrijednosti kao i rast mirovina.”

Povećanje prosječne mirovine na 750 eura – iz SDP-a kažu da se to prepisalo od njih pa je dojam da su preduhitrili HDZ poslavši prijedlog kako to postići u Sabor.

“U vrijeme Milanovićeve Vlade… Mogao je staviti veto 2013. godine i dobiti milijardu eura više od Europske unije, ali je propustio to učiniti.”

Prosječna plaća za ožujak bila je 1326 eura, a medijalna plaća oko tristo eura manja…

“Svjesni smo, ali medijalna plaća je prvi put u povijesti prešla tisuću eura. Imamo rekordan broj zaposlenih, to je više nego i u ratnim godinama kad smo imali milijun stanovnika više.”

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar je već sada u potencijalnom sukobu interesa, propituje se suvlasništvo nad tvrtkom u BiH koja se bavi plinom, vlasništvo agencije za nekretnine, njegov odvjetnički ured…

“Vjerujem da će ministar to riješiti u zakonskom roku. Ono što je bitno jest što će ministar raditi.”

Koliko je teško ekipirati svoj tim u ministarstvu?

“Ustavni sud je srušio tzv. revolving door sustav u kojem možete zaposliti svoje suradnike koji s vama onda i odlaze tako da je izazovno, ali ministarstva su uglavnom ekipirana. Imamo apsolutno povjerenje u naše koalicijske partnere”, zaključio je Marko Pavić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!