Pavić: Stopa zaposlenosti nam je veća no ikada, a imamo manje ljudi

Vijesti 14. ožu 202317:30 5 komentara
N1

Saborski zastupnik HDZ-a Marko Pavić gostovao je u N1 Studiju uživo u kojem je govorio o novom Vladinom paketu mjera.

“Ovo je već četvrti paket mjera koji ima tri velika cilja. Prva komponenta je da stabilizira cijene energije našim građanima, druga komponenta je zaštita od inflacije, a treća je sprječavanje socijalne frakture društva. Drugi smo u EU-u po tome kolike potpore dajemo. Imali smo 3,4 godine suficita, možemo se zadužiti”, rekao je saborski zastupnik HDZ-a Marko Pavić.

Navodi kako građani danas plaćaju dva puta jefitniju struju i plin.

“Štedjeli smo kad su bile dobre godine, a prošle godine smo bili drugi po redu po rastu BDP-a. Stopa zaposlenosti nam je veća no ikada, a imamo manje ljudi”, rekao je  Pavić te je dodao: “Rast plaća je bio značajniji od rasta inflacije. Ovo nije hrvatski problem nego se radi o globalnom problemu. Hrvatska se s krizom nosi bolje nego druge članice EU-a. Ima puno bogatijih zemalja koje ne daju ovakve sveobuhvatne i izdašne pakete”.

Pavić poručuje kako HDZ želi spriječiti socijalnu frakturu društva.

“Najbolji način da naši mladi ostanu u Hrvatskoj je to da osiguramo okvir za rast plaća. Da smo ušli deset godina ranije u EU, standard bi bio još veći. Ove ćemo godine imati još bolju turističku sezonu, a prošle godine bila je povijesna. Mi veće porezno opterećenje imamo samo na više plaće. SDP je jedne godine povećao minimalnu plaću za 11 kuna”, naveo je saborski zastupnik.

Za kraj je rekao kako je cilj Vlada da minimalna plaća što više raste, ali u pitanju je konkurencija tih grana industrije.

“Glavni problem je nedostatak radne snage. Imamo značajni porast plaća zadnjih 6 godina, rast mirovina i rast socijalnih davanja. Trenutno rast plaća generira nedostatak radne snage”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare