Pavliček o Anušiću: “Odlučio je držati ljestve Plenkoviću”

Saborski zastupnik iz stranke Hrvatski suverenisti, Marijan Pavliček, gostovao je u N1 studiju uživo kod Sandre Križanac gdje je komentirao novog ministra obrane Ivana Anušića, ali i stanje u Slavoniji.

Pavliček kaže da ga je iznenadio Anušić. “Odlučio je držati ljestve Plenkoviću sljedećih nekoliko mjeseci. To ide u korist Plenkovića jer je svjestan katastrofalnog stanja u Slavoniji i nastoji preko Anušića to amortizirati”, rekao je.

“Malo je vremena i neće se sada tu ništa promijeniti, a neće biti vremena ni za sukobe”, dodao je.

Što se tiče Banožića kaže da mu želi brzo ozdravljenje, ali da je trebao koristiti pravo pratnje.

Kaže kako se okupljaju u Slavoniji gdje imaju najveći broj organizacija i da očekuje da će u koaliciji s Mostom imati svoj klub zastupnika. “Činjenica je da su ljudi ne zadovoljni. Standard je u Slavoniji 30 posto niži od ostataka zemlje, demografija je u padu i to nezaustavljivom. Ne pamtim da je ikada bilo ovakvo nezadovoljstvo”, naveo je.

Jedan od razloga je i afrička svinjska kuga. “Mi smo dali potporu prosvjednicima. Mi smo pokrenuli i opoziv ministrice Vučković jer odgovornost je na katastrofalnim potezima ministarstva. Ministrica se razumije u slavonsku svinju koliko i ja u opuzensku mandarinu”, rekao je.

“Kada se kuga pojavila 23. lipnja, tada je bila sumnja, no unatoč tome ministrica nije reagirala sedam dana. U tih sedam dana se kuga širila selima. Nisu se držali preporuka europske Komisije. Potom je eutanazija trajala dva mjeseca id  došli smo na dvije zaražene županije i 22 općine. I nisu glavni odgovorni svinjogojci nego katastrofalni potezi ministarstva”, tvrdi Pavliček.

“Afrička svinjska kuga se pojavila u susjednim državama, ministarstvo tvrdi da je educiralo 1.500 osoba, a to nije ni 5 posto dionika. Što je radilo ministarstvo i struka? Čak se po europskim uredbama nije morala uvesti zabrana uzgoja od godinu dana”, kazao je.

“Ovdje se pogoduje uvozničkom lobiju i mesnoj industriji koja je po vrlo povoljnim cijenama dobila bravce iz zaraženih područja. Je li itko od nas u mesnicama osjetio pad cijene od 50-60 posto? Nije nitko. Znači tu je netko dobro zaradio, a najviše je upropašten slavonski seljak i zato podržavam njihov prosvjed”, naveo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.