Pecnik: Banožić je pijun i samo je pitanje kada će ga Plenković žrtvovati

Vijesti 05. stu 202117:58 > 21:09 0 komentara
N1

Politički analitičar i kolumnist Novog lista, Jaroslav Pecnik, gostovao je o Newsroomu te je komentirao sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

“Pa meni se čini da ova akcija, koja je počela kao podrivanje autoriteta Milanovića, na stranu to što on to često sam radi nepromišljenim izjavama, uzmimo za primjer imenovanje predsjednika Vrhovnog suda, ono je minirano. U ovom sukobu koji je formalno sukob Banožić – Milanović, a zapravo Milanović- Plenković radi se o tome da je procijenjeno u HDZ-u da Milanović preduboko zahvaća biračko tijelo HDZ-a, on je na koncu najpopularniji političar i da ga treba na neki način smiriti.

VEZANE VIJESTI

Čekala se prilika i ispada da je umirovljenje Burčula bila dobra prilika da se Milanoviću pokaže tko je tko, no poznavajući Milanovića, takav je tip čovjeka, on je to spremno dočekao i agresivno reagirao. Pretpostavljam jer je znao pozadinu, a to je da se krene u opoziv Hranja koji mu je otvorio put za prevelik utjecaj u vojsci. HV je prema ispitivanjima najuglednija institucija u hrvatskom društvu i to je plijen koji se ne smije ispustiti i tu je opasnost još veća jer ako se tu Milanović uspije proširiti, a širi se”, rekao je na početku.

Kaže i kako je Plenković u lošijoj poziciji:

“Činjenica je da je Plenković u stisci jer on je u slabijoj poziciji u odnosu na Milanovića isto kao što je bio i u izboru predsjednika Vrhovnog suda i na kraju je popustio i pristao na Dobronića, to je pobjeda Milanovića i ovdje će pobijediti jer naprosto država mora funkcionirati jer bez Milanovićevog supotpisa nema niza stvari koje su potrebne da bi država mogla funkcionirati i tu će Plenković morati popustiti samo je pitanje sada kako će žrtvovati Banožića jer on je samo pijun. U datom trenutku on će zaključiti da opoziv predsjednika, koji je Banožić zatražio, nije primjeren pa će biti opoziv ili će Banožić sam dati ostavku. No tu još ima mnogo iznenađenja i puno previše neispucane municije”.

“Banožić je Plenkovićev poslušan igrač”

Rekao je i kako ga ne bi čudlio da je Banožiću netko sugerirao da Milanovića nazove psihijatrijskim slučajem ili da spomene opoziv:

“Svi smo čuli što je Banožić rekao i Plenkovićevi demantiji nisu relevantni. On ili je dobio nalog da to kaže ili je to rekao da zabode još koju čačkalicu u Milanovića i da ga dodatno provocira. Mislim da je glavni smisao da se što više podriva Milanovićev autoritet znajući kako nastupa, koliko je drčan i to ljudi volje, ali kada to prijeđe neku mjeru on gubi autoritet”, kaže.

“Banožić je uvijek Plenkovićev poslušan igrač, ali nema autoritet ni u vojsci ni kao čelnik županije. Mislim da će Plenković štititi Banožića, ali da je otpisan jer će stalno biti kamen spoticanja. Znamo i da je Milanović rekao da s njime nema više što razgovarati, on svašta govori, ali takve izjave su obvezujuće u javnosti i tu će se nešto morati napraviti”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!