Pecnik o uhićenjima zbog uvreda: U kakvoj mi to državi živimo – policijskoj?

Vijesti 25. sij 202217:16 > 17:47 1 komentar
N1

Politički analitičar Jaroslav Pecnik bio je gost Newsrooma.

Na početku je komentirao Milanovićevu izjavu da će se u slučaju eksalacije hrvatski vojnici povući iz Ukrajine.

“Ja mislim da je ovo Milanoviću zgodna prilika da nastavi obračun s Plenkovićem. Ja osobno nisam nikakav zagovornik NATO-a, ali znali smo da ako želimo u EU, morali smo u NATO. Kad smo već tamo, onda ne možete saveznicima poručiti – vi idite, a mi nećemo.

Ne daj Bože da se nešto dogodi nama, onda će oni reći pa dobro, izvolite vi sad sami. Mislim da je to neozbiljno. Oni to mogu igrati na domaćem terenu, ali kad prenosite na međunarodni teren, loše zvuči po imidž Hrvatske i po njih dvoje”, rekao je Pecnik.

Što će biti s referendumom o covid-potvrdama?

Analitičar smatra da će u slučaju referendumske inicijative Mosta Andrej Plenković morati posegnuti za Ustavni sudom koji će, tvrdi, to proglasiti neustavnim.

VEZANE VIJESTI

“To je u velikoj mjeri institucija u velikoj mjeri pod kontrolom HDZ-a. Ja mislim da je Most ostvario što je htio. On je poentirao na onome što može jer to je takva udruga politička. Koja naprosto lešinari na tim pitanjima i sebi diže rejting. I to su uspjeli. Pokazali su, rejting im ide gore, ali koliko će to dugo trajati to je pitanje”, rekao je.

Smatra daje Milanović zaigrao igru kojom ulazi u prostor desnice.

“Velika je doza razumijevanja između Mosta i Milanovića. Mislim da su se tu našli, ali tu nema iskrenosti. Jedni druge žele iskoristiti”, govori.

Obnova stana Zvonimira Frke-Petešića

Pecnik kaže da je u slučaju obnove stana Frke-Petešića jedna stvar za pohvalu.

“Pokazali su na izoliranom primjeru da obnova može biti vrlo efikasna kad se želi. Ipak se ta cijela akcija pokrenula i riješila jer je trebalo riješiti pitanje Zvonimira Frke-Petešić. Frka-Petešić je znajući u kakvoj državi živi odlučio iskoristiti priliku. To što je to nemoralno – koga briga za moral u ovoj državi? Mi nismo Švedska i Norveška da ministri odlaze zbog sitnica”, kazao je.

Kratko se osvrnuo na slučaj privođenja dvojice muškaraca u Zadru koji su uputili uvrede na račun predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“Mislim da je to neprimjereno postupanje policije. U kakvoj mi to državi živimo – policijskoj? Zar se ne može iskazati nezadovoljstvo premijerom”, pita se Pecnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare