Pecnik: Problem je da se suci koji sude Mamiću uopće druže s osobom koju sude

Vijesti 09. lip 202116:57 > 18:53
jaroslav pecnik
Izvor: N1

Naša reporterka Iva Puljić Šego razgovarala je u Osijeku s političkim analitičarom Jaroslavom Pecnikom.

Na početku se osvrnuo na uhićenje sudaca.

“Praktički grad Osijek je od početka devedesetih godina u fokusu, ali nažalost uvijek u negativno. Ako samo uzmete i pogledate hrvatsku politiku i tko drma hrvatskom politikom, vidite da ništa to čudno nije što se u gradu događa. U takvoj jednoj atmosferi se rađaju razne frustracije, strahovi i nezadovoljstva”, rekao je Pecnik.

Napominje da su suci ipak visokoobrazovani ljudi koji bi trebali biti moralni i držati do sebe i svog poziva.

“Problem je da se ti suci koji sude Mamiću uopće druže s osobom koju sude”, kazao je.

Povjerenje u pravosudni sustav

Pecnik je istaknuo da ono osobno nema povjerenje u pravosuđe.

“Dopustimo da je to moj problem. Nije problem hoće li oni biti ili ne biti kažnjeni. Nego da na mjesto predsjednika Vrhovnog suda dođe netko neovisan. Treba neke stvari naprosto promijeniti. Što se tiče sudaca, treba promijeniti cijeli set zakona koji će onemogućiti da se takve stvari događaju”, rekao je Pecnik.

Upitan hoće li se promijeniti neki odnosi u hrvatskoj politici, Pecnik kaže da bi se to dogodilo kada bi doista postojalo političke volje i pameti.

“Možemo! daje nadu da će biti pokazatelj kako treba raditi. Ako se budemo i dalje iscrpljivali ovime što imamo, ništa se neće bitno promijeniti”, ističe.

“Gospodin Milanović je poveo jednu vrstu križarskog rata za bolju Hrvatsku. Način na koji on to radi sigurno nije najsretniji i neće dovesti do boljitka. Glavni kočničar je stranka koja je najduže na vlasti”, dodaje Pecnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar