Penava komentirao imenovanje Anušića: Jalov pokušaj, Plenković pokazuje paniku

Vijesti 13. stu 202316:40 4 komentara
Borna Jaksic/PIXSELL

Objavu premijera Andreja Plenkovića da će novi potpredsjednik Vlade i ministar obrane biti osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji će naslijediti Marija Banožića, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom, komentirao je predsjednik Domovinskog pokreta i vugovarski gradonačelnik Ivan Penava. Mnogi imenovanje Anušića vide upravo kao jačanje Plenkovićeve pozicije uoči izbora u Slavoniji, ali i reakciju na Penavu i DP.

“Imenovanje Ivana Anušića ministrom obrane od strane predsjednika Vlade Andreja Plenkovića jalov je pokušaj kojim on pokušava umanjiti račune koji mu upravo ovih dana dolaze na naplatu”, rekao je Penava te nastavio.

“Dolaze na naplatu zbog katastrofalnih nacionalnih politika, ali i onih regionalnih, poglavito ovdje u Slavoniji što još kada začinite s koalicijom s SDSS-omn jasno se odaje dojam panike koju Andrej Plenković osjeća i ima iz aspketa približavanja paralamentarnih izbora gdje ovakvom finesom i fingiranjem pokušava zapravo anulirati ili ispraviti sve one pogrešne poteze koje je vukao u proteklih sedam godina.”

Penava smatra da ovaj put Plenković neće uspjeti.

“Jasno je kao dan da mu to nije dovoljno i da mu ovaj put neće poći za rukom ostvariti dobre rezultate ni u Slavoniji ni u Hrvatskoj. Ali za razumjeti je da čovjek u njegovoj poziciji pokušava isfintirati ovakve poteze ne bi li još jednom prevario ljude. Siguran sam da je ovaj put debeleo, debelo zakasnio s time”, rekao je Penava u videoporuci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare