Petek: Nekada me Tomašević podsjeća na Bandića, a on je skrivao podatke

Vijesti 11. lis 202113:47 > 14:56
Izvor: N1

Gradski zastupnik Renato Petek gostovao je u N1 Studiju uživo. Komentirao je stanje u Gradu i poteze Tomislava Tomaševića.

Govorio je o Holdinu:

“Gradonačelnik je pogriješio ili prilikom imenovanja ili prilikom otkaza Vukoviću ili Samodolu. Nije jasno iskomunicirano što se dogodilo. Problem otpočetka je ta zatvorenost komunikacije. Imali smo Vukovića koji nije dao nijedan intervju. Danas iz HDZ-a govore o privatizaciji ZET-a, to je suludo, ali tko to može reći kada nismo vidjeli nijedan drugi plan. Treba hitno riješiti probleme i uhvatiti se u koštac s financijskom situacijom.

Ne vjerujem u optužbe, ali znam da su imali određene planove da se ide s racionalizacijom pa čak i otkazima. Uprava očito nije to podržavala. Na početku su brojni voditelji podružnica, postavljeni od Bandića, očekivali trenutne smjene, ne da će ih se baciti na cestu, ali da će biti stavljeni na adekvatne pozicije. Kako se to nije dogodilo trenutno Holdingom vladaju stari kadrovi, a novi planovi se ne mogu provoditi sa starim kadrovima”, rekao je.

Rekao je da nije dovoljno da Tomašević kaže da ih se jednostavno tuži ako su nešto protuzakonito napravili.

“Po meni je gradonačelnik trebao odgovoriti na sva pitanja jer je to nasušno bitno da bi mu građani nastavili vjerovati. Otvorena komunikacija nema alternativu, a ako ona ne postoji sve ostaje po starom. Znamo da je Milan Bandić skrivao podatke, mi smo ih morali čupati ili vi novinari.

Ponekad me Tomaševićeva komunikacija podsjeća na Bandićevu, kada kaže: ‘Tužite me’ podsjeća na onu Bandićevu ‘Neka institucije rade svoj posao’.”.

Rekao je i kako ne misli da nešto skrivaju:

“No očito im je nedostajalo iskustva i to uopće nije problem, još uvijek se sve može ispraviti. Potrebno je tražiti pomoć kada nešto ne znamo, potrebno je priznati krivicu ako smo nešto krivo napravili i to će građani vrednovati”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar