Petek: Ova situacija je nažalost fijasko gradonačelnika Tomaševića

Vijesti 25. stu 202211:41 1 komentar

U N1 Studiju gostovao je SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Renato Petek, a govorio je o poništenju natječaja za podzemne spremnike u Zagrebu

Petek kaže da Grad nije iskomunicirao da je natječaj poništen. “Nažalost sad ja moram biti glasnik loših vijesti. Bilo bi bolje da je to sam Grad objavio”, kaže Petek i dodaje kako iza svega ima jako puno problema.

“Ova situacija je nažalost jedan fijasko gradonačelnika Tomaševića. Ovo je dobar model, svjetski, ali kod nas u centru trebalo se instalirati 50 setova. Javna nabava vrijedna 15 milijuna s PDV-om sad je poništena, a pitanje je hoće li biti i tužbi”, kaže Petek.

VEZANA VIJEST

Napominje kako je nabava poništena jer javni ponuditelj nema potrebne certifikate o korištenju.

“Ali kad se dokumentacija otvarala konstatirali su da je sve uredno i da ne treba ništa što je trebalo dodatno dodavati”, kaže Petek i dodaje da je veliki problem što se javila samo jedna tvrtka, baš ona čiji je donirani spremnik instaliran u Masarykovoj.

Podsjetio je kako je tamo gradonačelnik najavio cijelu revoluciju s otpadom u Zagrebu, a i na to da se ta tvrtka reklamira s tim spremnicima.

Napominje kako se drugih šest tvrtki Gradu Zagrebu doniralo svoje setove. “To je bio pilot projekt koji je bio jako dobro zamišljen da se isprobaju različite vrste spšremnika i da se onda ide natječaj. Kad su vidjeli da njihovi setovi nisu ni postavljeni kako je dogovoreno, one su odlučile da ne žele sudjelovati u natječaju”, kaže Petek i dodaje da ne zna gdje se nalaze ti ostali donirani setovi.

Smatra kako je dosadašnji natječaj bio dosta sumnjiv jer se javila samo jedna tvrtka i napominje kako zbog poništavalja natječaja najmanje šest mjeseci nećemo imati te spremnike iako su bili obećani. “Bolje da je poništen natječaj nego da ima neke kaznene prijave”, kaže Petek i dodaje kako je Tomašević trebao ovladati sustavom javne nabave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare