Peternel kosio travu ispred Zagrebačkog holdinga

Vijesti 29. svi 202315:28 4 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta u ponedjeljak je kosilicom kosio travu ispred Zagrebačkog holdinga, kako bi skrenuo pozornost javnosti da je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, dopustila da grad zaraste u travu i grmlje.

“U Zagrebu se ne kose i ne održavaju zelene površine, narušava se estetski izgled grada i stvara higijensko-zdravstveni problem”,  istaknuo je Peternel na konferenciji za novinare koju je ispred Holdinga održao zajedno s predstavnicima stranke Agrameri.

Gradska vlast, nakon dvije godine mandata, niže skandal za skandalom, a ono za što su izabrani ne rade, rekao je ironično se ogradivši primjedbom da je možda “nepokošena trava” bila dio njihova izbornog programa.

Zanimljivo je, kaže, da je ispred Gradskog poglavarstva sve pokošeno, a ispred Holdinga “ništa’.

S obzirom na vremensku prognozu koja idućih dana najavljuje kišu, Peternel je upozorio da se kroz tjedan-dva može očekivati najezda komaraca u Zagrebu kao u Baranji.

Građani su, istaknuo je, vladajućima olako dali svoj glas, misleći da će raditi za dobrobit zajednice, no polako osvještavaju koliko je grad zapušten i kako se smeće ne odvozi.

”Ulazimo u druge dvije godine mandata, na način da nema vizije i da se ne zna što će biti s otpadom”, rekao je Peternel.

Istaknuo je i da je plan o suradnji s Novskom u gospodarenju otpadom definitivno propao, te da je direktor Centra za gospodarenje otpadom podnio ostavku, što je, kaže, “skroz prošlo ispod radara”.

Upozorio je i da će se “kroz dan-dva” dodijeliti nagrada Grada Zagreba ravnateljici bolnice Sveti Duh Ana-Mariji Šimundić.

Za Šimundić je rekao da na toj poziciji ne bi smjela biti više ni minute, s obzirom na sve skandale kojima je okružena i zbog načina na koji vodi bolnicu.

No, nagrađuje ju se i ostavlja na funkciji jer joj se, kaže Peternel,  vraća politički i ideološki dug samo zato što je uspjela “odraditi ono što su predstavnici gradske vlasti i gradonačelnik od nje tražili – osigurati izvođenje abortusa u toj bolnici”.

“Mi ćemo doći na tu nagradu i prosvjedovat ćemo protiv nje jer drugi dobitnici nisu zaslužili da se ta nagrada pokvari njezinom dodjelom ravnateljici KB Sveti Duh, gospođi profesorici Šimundić”, istaknuo je Peternel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

PROČITAJTE JOŠ