Petrović: Vučić misli da je njemu najteže, posijedio je, ne spava…

Vijesti 12. lis 202217:44 0 komentara
Nemanja JOVANOVIC / AFP

Dragoljub Petrović, glavni urednik Danasa, jednog od neovisnih medija u Srbiji koji nisu pod utjecajem Aleksandra Vučića za Newsroom je govorio o tome treba li Srbija uvesti sankcije Rusiji te koliku slobodu zaista imaju srpski mediji.

“Ključna stvar je nesuglasje Srbije s politikom EU, a pritom mislim na sankcije Rusiji. Evo, upravo iz auta čujemo da netko viče Vučiču p****. To i Vučić sam za sebe često kaže”, rekao je.

Petrović navodi da otkad je počela kriza u Ukrajini, Vučić stalno ponavlja da upravo on prolazi najteže dane u politici, da je posijedio, da ne spava, a upravo zato jer je njegovo političko tijelo rusofilsko, kako kaže.

“Vučiću se vrlo teško odlučiti na koju će stranu krenuti. On balansira. Oni su u nekim tijelima i osuđivali agresiju Rusije na Ukrajinu, ali se i dalje nisu jasno postavili. “Ovdje se nekako ljudi osjećaju kao Ukrajinci, a navijaju za Rusiju”, rekao je novinar te dodao: “To je zbog situacije s Kosovom koja je slična kao s ovim dijelovima Ukrajine koju su okupirali Rusi.

Neočekivani gost u javljanju uživo

U tom se trenutku u javljanje uživo uključio vođa desničarske Narodne patrole.

“Ne mogu odoljeti, a da ne kažem da je Vučić srpski izdajnik. Ne smijete pričati neke stvari o nama, a da nas ne pitate za mišljenje”, obratio se Petroviću.

“Vaš list je rekao da smo povezani s Veljkom Belivukom i SNS-om, a niste nas pitali kao novinar. Ja sam veliki borac protiv Vučića, izdajnika, p*****. Meni je drago što je on preuzeo ulogu glavnog p****”, rekao je sugovornik i otišao.

VEZANA VIJEST

“To je vođa Narodnih patrola, desničara koji su protiv Vučića jer ga smatraju izdajnikom Kosova. Te su patrole napadale i migrante.

Nakon što je on otišao, Petrović je nastavio u svom tonu.

“Opozicija je rekla da ne treba uvoditi sankcije jer smo mi preživjeli sankcije, sjećamo se hiperinflacije, a onda se događa da je opozicija kao ovi koji se bore protiv Vučića, a tvrdi su i krajnje desni, zapravo poluilegalna grupa”, kaže.

Vučić je vrlo proračunat političar, kaže Petrović, on prati kao je raspoloženo javno mnijenje, sa svojim timom na dnevnoj bazi to proučava.

Navodi kako su istraživanja pokazala da je 80 posto stanovnika protiv sankcija Rusiji.

“Vučić se lomi i on će u jednom trenutku morati uvesti sankcije Rusiji, ali pred domaćim javnim mnijenjem bi bilo dobro da ih ne uvede, time bi mu porastao rejting. No, treba imati na umu da je Srbija na europskom putu, kakvom takvom, ali europskom”, rekao je novinar.

Vučić je deset godina na vlasti, ali, kako kaže Petrović, posljednih 6,7 godina vrši pritisak na medije koji onda ispadaju politički neprijatelji ako se ne slažu s njima.

“On je opskurne tabloide stavio u službu svoje vlasti, a normalnije medije koji žele da se čuje druga strana, bojkotiraju. On je neprijatelj medija, ne voli medije koji ga kritiziraju. Zato su mediji u Srbiji u jako lošem stanju”, rekao je.

Dotaknuo se i odnosa Hrvatske i Srbije

“Imali smo razne faze u posljednih 30 godina, ja stalno govorim da je najlakši neprijatelj svake srpske vlasti Hrvatska jer se razumijemo kad se svađamo. No, ovdje imate politički turističku inkviziciju. Kad političari opozicije odu na ljetovanje, ne moraju ni nositi fotoaparat jer im fotografije izađu u tabloidima”, rekao je te dodao:”Ili slikaju nekog u Rovinju i kažu da je ovaj ljetovao ondje za vrijeme Oluje.

Vučić je prije nekoliko mjeseci i sam rekao da ne želi u Rovinj, nego da želi u Jasenovac i to je raspalilo naciopnalizam  kod naroda u Srbiji, rekao je.

“To je ispalo kao ponižavanje srpskih žrtava. No, pravo je pitanje da možete naići na budalu i u Srbiji i u Hrvatskoj”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!