Petrović odgovorio Bačiću: Nemam diplomu iz koruptologije, ali imam iskustva

Vijesti 07. stu 202218:06 0 komentara

Predsjednik Zelene alternative - ORaH i zastupnik u Gradskoj skupštini Zorislav Antun Petrović komentirao je u Newsroomu događaje na Antikorupcijskom vijeću.

“Vijeće je prvenstveno tu da bi se bavilo procjenom uspješnosti strategije suzbijanja korupcije. Međutim, ima li boljeg pokazatelja uspješnosti neke strategije od sprečavanja korupcije u kojoj se Republika Hrvatska i njeni građani oštećuju za milijarde kuna? Ja mislim da nema”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Smatra da u javnosti sazrijeva spoznaja da je u interesu društva da se situacija s Inom raščisti. “U očima Vlade dojam je malo drugačiji pa to pokušavaju izbjeći. Brana je sada pukla i nitko tu vodu sada ne može vratiti”, rekao je.

“Volio bih vjerovati da je ovdje riječ o ljudima kojima je stalo do istine. Ja nastupam prvenstveno iz pozicije stručnjaka, iako i jesam predsjednik jedne političke stranke. Uvijek postoji pritisak, ali ne vidim čemu strah od izglasavanja zaključaka. Uzmimo u obzir da mi je na neki način i zadaća da budem naivan. U ovom trenutku jako dobro znam gdje su pojedine sporne radnje po pitanju Ine, ali isto se tako imam pravo nadati da nitko iz Vlade nije radio na štetu naše zemlje. Sama činjenica da je Hrvatska izvoznik sirove nafte meni je nevjerojatna i tu bi trebalo zaista pogledati ugovor koji je potpisan 2002. godine kada je prvih 25 posto dionica prodano MOL-u”, rekao je.

Komentirao je izjavu HDZ-ovog Branka Bačića koji je rekao da Antikorupcijsko vijeće nema stručnog autoriteta. “Što se tiče stručnosti, ja uistinu nemam diplomu iz koruptologije. Iskustva s antikorupcijskim radnjama imam više od dva desetljeća. Uzet ću si za pravo smatrati da sam jedna od kvalificiranijih osoba u državi da bih prepoznao različite nepodopštine koje su se zbivale. Naš je cilj utvrditi činjenice, a ako te činjenice idu nekome na štetu, onda je odgovornost tih koji su na neprimjereni način radili. Ako je HDZ sudjelovao u radnjama koje su oštetile Inu, onda je to njihova odgovornost, a ne naša. Nismo mi odgovorni za nešto što je netko drugi radio”, rekao je.

“Sve što radimo, radimo u interesu Republike Hrvatske i njenih građana. Ne vidim razloga da se bilo tko ne odazove pozivu nekog saborskog tijela”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!