Pinezić: Masovniji dolazak turista poklopio se s izlaskom iz crvene zone

Vijesti 03. lip 202118:51 > 22:46
skywalk biokovo, more, nebo, sunce, proljeće
Izvor: Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Nedo Pinezić, iskusni turistički djelatnik, bloger i promotor obiteljskog smještaja, osnivač Zajednice obiteljskog turizma pri HGK bio je gost Dnevnika.

Naš reporter Ranko Stojanac razgovarao je s njime na Krku.

Masovniji dolazak turista poklopio se i s našom epidemiološkom situacijom, izašli smo iz crvene zone, rekao je Pinezić referirajući se na činjenicu da je ECDC na ažuriranoj karti danas Hrvatsku maknuo iz crvene zone.

VEZANE VIJESTI

Upravo nas je epidemiološki pristup po regijama izvukao iz situacije prošle sezone gdje je cijela država mogla utonuti u potpuno crvenu zonu da nije bilo podjele po regijama, misli Pinezić.

“Moramo i dalje biti odgovorni, moramo se i dalje cijepiti kako bismo bili i dalje u zoni za turistička putovanja”, tvrdi.

Ipak, napominje kako i dalje moramo biti oprezni.

“Sjetimo se prošle godine i naprasnog prekidanja godišnjih odmora sredinom kolovoza. Svi strahujemo od mutiranog indijskog soja virusa. Ja stavljam naglasak na odgovornost. Ako za manifestacije treba ispoštivati određene mjere, onda je to nešto o čemu treba posebno voditi računa”, kazao je Pinezić.

Napominje kako je, htjeli mi to ili ne, cijepljenje jedini način da stavimo epidemiju pod kontrolu.

“Negdje do kraja kolovoza bismo mogli imati veći postotak cijepljenih i imati veći broj aranžmana u posezoni. Apeliramo na sve kolege da se cijepe”, zaključuje Pinezić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar