Poskupljuje privatno dopunsko, oglasili su se iz Croatia osiguranja

Shutterstock / Ilustracija

Nakon što je objavljeno kako neki privatni osiguravatelji dižu cijene polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, iz Croatia osiguranja su za N1 pojasnili zbog čega su se odlučili na ovaj korak.

“Inflatorni pritisci i porast cijena zdravstvene zaštite isključivi su razlozi promjene cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja o čemu smo obavijestili naše klijente. U posljednjih nekoliko godina tako je primjerice cijena dijagnostičko-terapijskih postupaka porasla za 21 posto, a cijena dana bolničkog liječenja za 34 posto. Isto tako, višekratno je rasla i osnovica od strane HZZO-a čime je porastao i iznos participacije u troškovima zdravstvene zaštite.

Također ističemo kako s 01.01.2024. godine stupaju na snagu zakonske odredbe kojima će se dodatno povećati iznosi participacije u troškovima zdravstvene zaštite. Ta se povećanja odnose na minimalni iznos participacije koji raste 33% za veliku većinu vrsta zdravstvene zaštite te maksimalni iznos participacije koji raste 100% za sve vrste zdravstvene zaštite i koji će iznositi 530,89 eura umjesto dosadašnjih 265,45 eura.

Zbog svih navedenih povećanja troškova bilo je nužno korigirati naše cijene kako bismo nastavili poslovati u skladu sa zakonskim obvezama koje nalažu adekvatnu pokrivenost troškova premijom.

Naše police dopunskog zdravstvenog osiguranja u cijelosti pokrivaju participacije u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, kao i osiguranje doplata za lijekove s dopunske liste (B) lijekova, a klijentima su dostupni i drugi benefiti kao što su popusti na usluge u Croatia Poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj”, odgovorili su iz Croatia osiguranja na upite N1.

Podsjetimo, privatni osiguravatelji imaju različite premije osiguranja ovisno o životnoj dobi osiguranika pa tako najstariji osiguranici plaćaju i triput skuplju policu od najmlađih.

Što se tiče HZZO-a, oni neće dizati cijene polica dopunskog osiguranja, kao što je i najavljeno pri donošenju zakonskih izmjena. Participacije su i poskupjele s namjerom da se više osiguranika odluči uzeti dopunsko preko nacionalnog osiguravatelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!