Pitali smo vas: Evo tko bi pobijedio da su danas izbori

Vijesti 22. ruj 202314:34 4 komentara
Josip Regovic/PIXSELL

Predizborna kampanja već uvelike traje, iako se još uvijek ne zna datum održavanja parlamentarnih izbora, pa su političke stranke itekako aktivne.

Primjerice, već znamo da će premijersku fotelju Andreja Plenkovića napasti Peđa Grbin (SDP) i Sandra Benčić (Možemo!), a čeka se i tko će biti preostala zvučna imena.

Primjerice, Tomislav Karamarko sasvim sigurno kreće u izbornu utrku, samo nije poznato koje su mu ambicije. Isto tako, za vjerovati je da će Mostova kandidatkinja biti Marija Selak Raspudić, a Centrova Ivica Puljak.

Zbog toga smo napravili anketu i nakon nešto više od jednog dana, brojni čitatelji rekli su svoje. Naravno, ona nije reprezentativna, ali pokazatelj je preferencija onih koji čitaju i gledaju N1.

Dakle, da su danas izbori, Možemo! sa Sandrom Benčić odnio bi uvjerljivu pobjedu s čak 52 posto. Daleko iza bi bio HDZ s Plenkovićem (17 posto), iza njega Mostovci sa Selak Raspudić (sedam posto) i onda SDP s Grbinom (šest posto).

N1

Upravo je poražavajući rezultat Peđe Grbina u ovoj anketi zabrinjavajući za SDP. Jasno je prema rezultatu Sandre Benčić da naši čitatelji naginju (blago) lijevo, odnosno, protivno vladajućoj struji pa bi, nekako, logično bilo i da lider najjače oporbene stranke prođe bolje. Barem u jednoj ovako neobaveznoj i opuštenoj anketi…

No, čak ni u takvom odnosu snaga Grbin se nije nametnuo i dobio je iznimno skromnu podršku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare