“Pitanje covid-potvrda rješavat ćemo u hodu, neka se ne ide prestrogo otpočetka”

Vijesti 12. stu 202110:02 > 11:18 2 komentara
N1

Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod, u Novom danu komentirao je uvođenje covid-potvrda u sustav školstva.

Članstvo Preporoda je podijeljeno po pitanju uvođenja obaveznih covid-potvrda. “Jako je puno problema. Moramo vidjeti koliki će biti broj onih koji nemaju potvrdu. Situacija se je poboljšala, ali je jako bitno da li je 65 ili 75 posto. I da je desetak tisuća (onih koji nemaju potvrdu), a više je, to bi izazvalo velike probleme u funkcioniranju škola. U strukovnim školama cijelo jedno usmjerenje ovisi o jednom nastavniku, to je samo jedan od problema”, govori Stipić.

VEZANE VIJESTI

Pozdravljaju da testiranje bude što bliže radnom mjestu.

Pitanje je tko će provjeravati covid-potvrde – domari, ravnatelji, spremačice, nastavnici – svi već imaju svoje poslove, ističe Stipić. “Zato smo se zalagali da nam se da više vremena. Kako vrijeme bude odmicalo to će se rješavati u hodu, samo bi bilo u redu da se ne ide u početku prestrogo”, poručio je Stipić.

“Kad smo pitali o podjelama koje postoje, premijer je rekao da mora voditi računa da je premijer i jednih i drugih građana. Pa i ja sam predstavnik i jednih i drugih”, kaže.

“Covid-potvrde će dati rezultate, pitanje je hoće li nas dovesti do cilja”

Kaže da je, što se cijepljenja tiče, danas situacija bolja nego prije deset dana. “Potvrde će sigurno dati rezultata, ali hoće li nas dovesti do cilja, to je pitanje svih pitanja”, smatra Željko Stipić.

“U ovoj situaciji nitko ne želi preuzeti odgovornost. Znamo da su cjepiva u eksperimentalnoj fazi i zato nitko ne želi preuzeti odgovornost, čak ni za neželjenje posljedice. Pokušavam reći kako ljudi opravdavaju svoj stav zašto se ne žele cijepiti. Jasno je da s obje strane postoji argumantacija. Ljude dodatno zbunjuje što nitko ne želi preuzeti odgovornost. Otpočetka se ta stvar nije komunicirala kako treba i sada to dolazi na naplatu”, govori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare