Pitate se kad se vraća proljeće? Nemamo dobre vijesti!

Vijesti 18. tra 202307:09 0 komentara
Zeljko Lukunic/PIXSELL/ilustracija

U nastavku donosimo jutarnju prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Umjereno do pretežno je oblačno u većem dijelu zemlje, u većini predjela pada i makar slaba kiša, kako u unutrašnjosti tako i duž Jadrana. Kolnici su stoga mokri i skliski u većini predjela, upozoravaju vozače iz Hrvatskog autokluba. Vozačima na mjestima u unutrašnjosti otežavaju i magla, ali i jak vjetar u priobalju:

“Za sve skupine vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići (između čvorova Sveti Rok i Zadar istok vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog olujnog vjetra);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb (jaki udari vjetra na dionici između čvorova Delnice i Kikovica);
  • autocesta A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva;
  • državna cesta Maslenica-Zaron Obrovački (DC54);
  • Paški i Krčki most.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).”

Vjetrovito će pod Velebitom biti i u nastavku utorka, a nastavljaju se i nestabilne prilike, kao i česta kiša i pljuskovi.

Srijeda ipak donosi malo manje oborine, i to uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadrana. No u uvjetima ovako vrlo nestabilne atmosfere teško je biti precizan.

I tijekom četvrtka kiša i pljuskovi bit će zastupljeniji duž Jadrana i u područjima uz Jadran, a isto vrijedi i za petak.

Vikend ima dobru šansu da u većini predjela prođe suho, iako može biti povremene kiše u Gorskom kotaru i Lici, i osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Bit će malo toplije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Nema zasada naznake konkretnije stabilizacije, niti u posljednjem tjednu travnja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!