Plenković: Mogli bi premašiti 70 posto turističkih rezultata iz pretkrizne 2019.

Vijesti 02. ruj 202114:11 > 14:22
Izvor: Srecko Niketic / PIXSELL / ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je novu koronakartu ECDC-a prema kojoj je hrvatska obala ostala narančasta, ali neki dijelovi Hrvatske su u crvenom. Radi se o Slavoniji te Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji.

“Prema novoj karti ECDC-a, hrvatska obala ostala je narančasta i do početka rujna. Strani turisti prepoznali su Hrvatsku kao sigurnu destinaciju te bismo mogli i premašiti 70% turističkih rezultata iz pretkrizne 2019. Odgovornim ponašanjem i cijepljenjem čuvajmo i zdravlje i gospodarstvo Hrvatske!”, napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, turistički konkurenti Hrvatske uglavnom su imali lošiju epidemiološku sliku. Cijela Grčka je u crvenom ili tamnocrvenom, dok je Cipar u tamnocrvenom.

Cijeli je Portugal označen crvenom bojom, dok u Francuskoj i Španjolskoj nema regije koja nije u crvenom, tamnocrvenom ili narančastom. Južna i srednja Italija su u crvenom, dok je većina ostalih talijanskih regija u narančastom.

Hrvatska je cijelu turističku sezonu uspjela održati povoljnu epidmeiološku situaciju zbog čega je ostvarila i dobre turističke rezultate.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar