Plenković odgovorio Milanoviću: Teško poraženi kršitelj Ustava se trebao sakriti u mišju rupu

Vijesti 22. svi 202420:27 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović rekao je za novu Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta da "tu maskirovku ni sam Vladimir Putin ne bi osmislio" te je ustvrdio da Hrvatskoj ne prijeti opasnost od ustaštva i ekstremizama.

Premijer Andrej Plenković mu je odgovorio iz Koprivnice, prenosi HRT.

“Teško poraženi kršitelj Ustava, vidim da se polako vraća u turu po Hrvatskoj. Dakle, čovjek koji je glumio kandidata za premijera, koji se od straha nije usudio kandidirati kako treba, dati ostavku, koji je svojim potezom izbacio de facto bivšeg predsjednika SDP-a Peđu Grbina s funkcije, koji je kršio Ustav, dobio jasna upozorenja Ustavnog suda, ignorirao ih u potpunosti i doveo parlamentarne izbore na rub regularnosti”, izjavio je Plenković pa nastavio:

“Bizarno je odabrao radni dan srijedu za izbore, time pričinio 300 milijuna eura troška hrvatskom gospodarstvu… i sad se javlja. Vidim da ne samo to, nego je izjavljivao puno gorih stvari i o vrijednostima je govorio, o tome da ja nemam nikakvih vrijednosti, o tome da se ja budim s Milorad Pupovcem u krevetu, sramotno”, kazao je Plenković.

Milanović je, smatra Plenković, nakon što je teško poražen trebao dati ostavku, sakriti se negdje u “mišju rupu”, nestati iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.

“A sad, kao što i inače radi, dakle sve svoje karakteristike, a to su najčešće slabosti, želi neargumentirano projicirati na druge. Prema tome, bilo mu bolje da šuti, da se negdje sakrije, da ljudi zaborave kakvu je sramotu nanio instituciji predsjednika”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!