Plenković okupio ministre u Banskim dvorima, kroje se nove mjere. Koga će obuhvatiti?

Patrik Macek /Pixsell/ilustracija

Premijer Andrej Plenković okupio je danas ministre u Banskim dvorima kako bi dogovarali novi paket mjera koji bi trebao pomoći najugroženijima.

Hoće li njima biti obuhvaćeni svi koji su obuhvaćeni aktualnim paketom mjera, pitanje je o kojemu se dosta govori zadnjih dana.

Podsjetimo, Plenković je najnoviji paket mjera najavio na sjednici Vlade prošloga tjedna.

“Vlada priprema jedan novi paket mjera, s njim ćemo izaći tijekom rujna, koji će ciljano pomoći onim građanima koji su najugroženiji”, rekao je.

Ustvrdio je da su umirovljenici skupina kojoj Vlada najviše pomaže.

“Umirovljenici su skupina kojoj naša Vlada kontinuirano najviše pomaže, mirovine su rasle u našem mandatu, i prosječne i minimalne. Obuhvatili smo oko 700 tisuća ljudi, svaki od tih paketa bio je vrijedan 60 milijuna eura. Upravo takve pakete pripremamo, to je sve na stolu, bit će kao i što je bilo do sada, na vrijeme”, dodao je.

Otkrio je kako smatra da su prihodi od dodatnog PDV-a bili toliki da od njega imamo dovoljno sredstava.

“Sagledat ćemo svu tu situaciju. Razgovarat ćemo s gospodarstvenicima. Smatramo da su prihodi od dodatnog PDV-a bili toliki da od njega imamo, u ovom trenutku, još dovoljno sredstava za ono što smo rekli, a to je redistribucija tih sredstava onima kojima je to najpotrebnije”, zaključio je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.