Plenković položio vijenac u povodu 22. obljetnice smrti Franje Tuđmana

Vijesti 10. pro 202108:41 > 09:11 1 komentar
N1/Zoran Pehar

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeću na zagrebačkom groblju Mirogoju u povodu 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a.

“Danas, 22. godine nakon što je preminuo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik HDZ-a, došli smo iskazati poštovanje velikom državniku, čovjeku koji je preuzeo odgovornost za hrvatski narod u vrlo kompleksnim okolnostima.

Uz veliku plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda, uz hrabrost i odvažnost hrvatskih branitelja, bio je na čelu zemlje kada su se oslobodili okupirani teritoriji. Bio je onaj koji je postavio temelje razvoja Hrvatske, demokracije, institucija, pluralizma, socijalno-tržišnog gospodarstva, dao smjer prema Europi, prema EU, prema NATO-u.

Sada možemo realno ocijeniti njegov značaj u povijesti hrvatskog naroda, naravno u povijesti suvremene hrvatske države.

Ovdje smo i kao sljedbenici njegove ideje o Hrvatskoj s velikom obvezom da u ovo vrijeme kada mi uživamo povjerenje birača nastavimo raditi na dobrobiti hrvatskog naroda. I stoga mu još jednom zahvaljujemo za sve što je učinio za Hrvatsku u presudnim trenucima”, kazao je Plenković na Mirogoju.

 

Zoran Pehar / N1

Jučer je HDZ na svom Facebooku objavio In Memoriam Franji Tuđmanu.

“S neizmjernim ponosom, poštovanjem i trajnom zahvalnošću prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. U nacionalnom će sjećanju dr. Tuđman ostati upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u svojoj slavnoj i bremenitoj povijesti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare