Plenković: Poznato je 95 posto HDZ-ovih kandidata za lokalne izbore

Vijesti 17. velj 202123:22 0 komentara
Andrej Plenković
Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u srijedu da je poznato 95 posto kandidata HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima, uključujući i kandidate u četiri velika grada, te ocijenio da je riječ o kvalitetnim kandidatima.

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a, Plenković je novinarima izjavio da su raspravili aktualne političke teme, aktivnosti u narednim danima te prihvatili financijska izvješća za prošlu godinu.

Rekao je kako izvijestio kolege i o posjetima Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, o završetku izbornoga procesa u Mostaru, te izrazio zadovoljstvo što je Mario Kordić izabran za novoga gradonačelnika Mostara.

Lokalni izbori, šećerane, Šeksova tužba

Premijer je odgovorio i na više novinarskih pitanja, pa je tako na pitanje jesu li na Predsjedništvu HDZ-a odredili sve kandidate za predstojeće lokalne izbore, odgovorio kako je praktički poznato 95 posto kandidata kada je riječ o županijama i središtima županija. Istaknuo je da HDZ očekuje vrlo dobre kandidate i aktivnu kampanju, kao i pobjedu HDZ-ovih kandidata u četiri velika grada – Davora Filipovića u Zagrebu, Vice Mihanovića u Splitu, Ivana Radića u Osijeku, te Josipa Ostrogovića koji će biti kandidat za gradonačelnika Rijeke.

Vezano pak za stanje u hrvatskim šećeranama, Plenković je podsjetio da je ministrica Marija Vučković održala konferenciju za medije na kojoj je podsjetila na potpore koje je Vlada od 2018. dala sektoru industrije šećera gdje je najavila i dodatne aktivnosti i potporu.

“Vlada vjeruje da će nastaviti voditi računa i o industriji šećera kao i do sada, te o cijelom projektu Slavonija-Baranja-Srijem”, izjavio je premijer rekavši kako očekuje skoru saborsku raspravu u kojoj će se vidjeti, vezano uz inicijative SDP-a, “tko je što dao za Slavoniju”.

“Mislim da će rezime toga doprinosa biti više nego vidljiv”, ustvrdio je.

A na novinarsku primjedbu – kako komentira tužbu Vladimira Šeksa protiv Republike Hrvatske, Plenković je odgovorio kako mora priznati da do nedavno uopće nije bio upoznat s tom temom

“Očito je da je riječ u nekakvu zahtjevu koji datira od prije pet ili šest godina, a to je na gospodinu Šeksu da tumači, a ne na meni”, odgovorio je premijer.

Vladimir Šeks tužio je Republiku Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, jer mu, za potrebe pisanja znanstvene monografije o stvaranju Hrvatske, nije odobren uvid i korištenje dokumentacije nastale u Uredu predsjednika Franje Tuđmana u razdoblju od 1994. do 1999.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!